Догори
Дати відгук

Швидкі нічні булочки з маком — універсальна випічка

Тісто підійде для приготування різних пирогів, плетених булок, пиріжків.

1 хв на прочитання26 Січня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Нічні булочки нашвидкуруч є універсальною випічкою — тісто підійде для приготування різних пирогів, плетених булок, пиріжків. Його не потрібно вимішувати та витрачати багато часу: ввечері замісив тісто, а вранці швидко приготував свіжі булочки для дітей у школу.

Тісто повинно трішки липнути до рук і не бути надто густим. Посуд для приготування має бути глибоким, аби тісто мало змогу підійматися. За бажанням можна додати в тісто горіхи чи улюблене насіння. Якщо не любите мак, можна посипати випічку білим і чорним кунжутом.

Інгредієнти:

молоко — 250 мл;

дріжджі — 40 г;

цукор — 150 г;

ванільний цукор — 2 пакетики;

яйця — 2 шт.

Приготування.

У миску налити молоко, всипати дріжджі та розчинити. Додати звичайний і ванільний цукор, яйця, м’яке масло. Після додавання кожного інгредієнта важливо перемішувати.

Поступово додати просіяне борошно та вимішати.

Накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на всю ніч.

Вранці змастити робочу поверхню олією, розділити тісто на 8 частин та сформувати кульки. Можна такі булочки вже випікати, змастивши жовтком або приготувати з маком.

Посипати кульки сухим маком та акуратно обкатати, щоб він прилип до заготовок.

Викласти на деко, накрити тканиною та залишити в теплому місці на 1 годину.

Після цього змастити жовтком та випікати 30 хвилин при температурі 170 °C.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.