- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Швидкі мариновані шампіньйони: можна подавати на стіл уже через кілька годин, а можна закрутити на зиму
Швидкі мариновані шампіньйони: можна подавати на стіл уже через кілька годин, а можна закрутити на зиму
Підійде до смаженої, вареної чи тушкованої картоплі або м’яса.
Швидкі мариновані гриби практичні та зручні тим, що їх можна подавати на стіл уже через кілька годин. Для приготування на зиму помістіть їх у стерилізовані банки та залийте гарячим маринадом.
Така консервація може зберігатися всю зиму, але не більше 6 місяців. На щастя, проблем із купівлею печериць нема цілий рік, тому їх можна готувати частіше, використовуючи різні рецепти. Подавати можна до смаженої, вареної чи тушкованої картоплі або м’яса.
Інгредієнти:
печериці (бажано маленькі) — 500 г;
рафінована олія — 50–100 г;
оцет 9% — 25 г;
часник — 2 зубчики;
лавровий лист — 2 шт.;
духмяний перець (горошком) — кілька штук;
насіння гірчиці — 1 ст. л.;
сіль — 1 ч. л. (без верху);
цукор — ½ ч. л.;
гвоздика (за бажанням) — 2 бутони.
Приготування.
Гриби добре помити і повністю обсушити. Великі гриби розрізати на 2–4 частини.
Часник подрібнити.
У каструлю налити олію, оцет, додати часник, сіль, цукор, лавровий листок, духмяний перець, гірчицю, довести до кипіння.
Як тільки маринад закипить, у каструлю викласти гриби, перемішати, накрити кришкою і на малому вогні варити 10 хв.
Додатково воду не доливати (печериці пустять достатньо соку).
Зварені печериці скуштувати, за потреби додати оцту, солі.
Перемішати і повністю охолодити в маринаді. Охолоджені гриби подавати до столу.
Більше новин читайте на GreenPost.