Догори
Дати відгук

Швидкі мариновані шампіньйони: можна подавати на стіл уже через кілька годин, а можна закрутити на зиму

Підійде до смаженої, вареної чи тушкованої картоплі або м’яса.

1 хв на прочитання11 годин тому
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Швидкі мариновані гриби практичні та зручні тим, що їх можна подавати на стіл уже через кілька годин. Для приготування на зиму помістіть їх у стерилізовані банки та залийте гарячим маринадом.

Така консервація може зберігатися всю зиму, але не більше 6 місяців. На щастя, проблем із купівлею печериць нема цілий рік, тому їх можна готувати частіше, використовуючи різні рецепти. Подавати можна до смаженої, вареної чи тушкованої картоплі або м’яса.

Інгредієнти:

печериці (бажано маленькі) — 500 г;

рафінована олія — 50–100 г;

оцет 9% — 25 г;

часник — 2 зубчики;

лавровий лист — 2 шт.;

духмяний перець (горошком) — кілька штук;

насіння гірчиці — 1 ст. л.;

сіль — 1 ч. л. (без верху);

цукор — ½ ч. л.;

гвоздика (за бажанням) — 2 бутони.

Приготування.

Гриби добре помити і повністю обсушити. Великі гриби розрізати на 2–4 частини.

Часник подрібнити.

У каструлю налити олію, оцет, додати часник, сіль, цукор, лавровий листок, духмяний перець, гірчицю, довести до кипіння.

Як тільки маринад закипить, у каструлю викласти гриби, перемішати, накрити кришкою і на малому вогні варити 10 хв.

Додатково воду не доливати (печериці пустять достатньо соку).

Зварені печериці скуштувати, за потреби додати оцту, солі.

Перемішати і повністю охолодити в маринаді. Охолоджені гриби подавати до столу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.