Догори
Дати відгук

Картопляне пюре з трьома видами сиру — проста страва, здатна стати справжнім кулінарним шедевром

Використовуйте інші комбінації сирів, аби щоразу отримувати нові нюанси до смаку.

2 хв на прочитання25 Вересня 2024, 07:26
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Картопляне пюре — це проста страва, яка здатна стати справжнім кулінарним шедевром завдяки кільком додатковим інгредієнтам. Можна приготувати ніжне, оксамитове пюре, що тане в роті, але з особливим смаковим акцентом, який дарує поєднання відразу трьох видів сиру — маскарпоне, чедер і пармезан (тверді сири можна придбати вже подрібненими). Використовуйте інші комбінації сирів, аби щоразу отримувати нові нюанси до смаку.

Інгредієнти:

картопля — 1 кг;

сир чедер — 70 г;

сир пармезан — 30 г;

крем-сир вершковий — 1-2 ст. ложки;

масло вершкове — 50 г;

молоко — 40 мл;

сіль — 0,5 ч. ложки;

перець чорний мелений (за бажанням) — 1 дрібка;

петрушка свіжа (за бажанням, для подачі) — 1 гілочка.

Приготування.

Картоплю ретельно вимити й очистити від шкірки.

Нарізати бульби великими шматками, помістити у каструлю й залити водою. Довести воду до кипіння. Потім всипати 0,5 ч. ложки солі й готувати 20 хвилин до м'якості картоплі.

Через деякий час повністю злити відвар з каструлі. Картоплю розім’яти у пюре товкачем або ступкою.

Додати в картоплю вершкове масло, дочекатися, поки воно розтане. Перемішати пюре з маслом.

У гаряче картопляне пюре додати маскарпоне, натерті на дрібній терці чедер і пармезан.

Перемішати пюре із сиром. Сири розплавляться й додадуть картоплі м'якої, в'язкої консистенції та приємного смаку. За потреби досолити пюре.

Також можна додати чорний свіжомелений перець за смаком або свіжу зелень петрушки, кропу, базиліку.

Подавати картопляне пюре до столу відразу, поки гарнір гарячий.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Як приготувати сухарики для салатів — три способи
2 хв на прочитання4 години тому
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025