Догори
Дати відгук

Швидкі біляші на кефірі — за 30 хвилин будуть готові

Не всі знають, що приготувати їх можна не тільки на дріжджовому тісті.

1 хв на прочитання17 Листопада 2024, 23:06
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Біляші багато хто любить, але не всі знають, що приготувати їх можна не тільки на дріжджовому тісті, а й на кефірі. Цей простий рецепт допоможе дуже швидко приготувати біляші на кефірі — буквально за 30 хвилин.

Інгредієнти:

м'ясний фарш з будь-якого м'яса — 300 г;

яйце — 1 штука;

борошно — 350-380 г;

кефір — 1 склянка;

сіль — 0,5 чайної ложки;

цукор — 1 чайна ложка;

сода — 0,5 чайної ложки;

олія — 70 г (20 г у тісто, 50 г для смаження);

цибуля — 1 штука;

чорний перець — 3 г.

Приготування.

У миску влити кефір, додати одне яйце, сіль, цукор, соду, все перемішати.

Додати одну столову ложку олії.

Просіяти борошно, замісити тісто — воно буде трохи липким, але так і має бути — й залишити його на кілька хвилин «відпочити».

У м'ясний фарш додати цибулю, сіль, чорний перець і кілька столових ложок кефіру для соковитості. Добре розмішати.

Робочу поверхню столу присипати борошном, викласти тісто, розділити його на 12 рівних частин, підкатати в колобки.

Розкачати тісто в корж і викласти в центр фарш.

Кінці з’єднати (можна по колу, а можна трикутником), злегка притиснути долонею.

Влити олію на сковороду, як слід розігріти, викласти біляші отвором вниз.

Обсмажити біляші з усіх боків, зокрема повертаючи їх на ребро.

Біляші готові, їх можна подати з соусом або гірчицею. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання3 години тому
Вирощуємо цибулю правильно: секрети щедрого врожаю. Фото ілюстративне
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитанняВчора
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитання17 Травня 2025
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитання17 Травня 2025
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами: в Україні зростає захворюваність
3 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенеровано ШІ
Зміна клімату загрожує вагітним жінкам — екстремальна спека підвищує ризик передчасних пологів
2 хв на прочитання4 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Озеленення дахів — тренд 2025 року: як перетворити міське житло та присадибну ділянку на зелену оазу
3 хв на прочитання9 годин тому
Фото: Рixabay
Достатньо, аби забезпечити домогосподарства на 3,5 роки: Туреччина виявила нові запаси газу в Чорному морі
1 хв на прочитання10 годин тому
Імунологи створили універсальну протиотруту від укусів отруйних змій на основі крові "людини-імунітету"
2 хв на прочитанняВчора
Астрологічний прогноз на 19 травня 2025 року
6 хв на прочитанняВчора
У Німеччині пасажирський літак опинився без керування на висоті 10 тисяч метрів
1 хв на прочитанняВчора
Як алкоголь впливає на тиск: від короткочасного підвищення до хронічної гіпертонії
2 хв на прочитанняВчора