Догори
Дати відгук

Швидкі біляші на кефірі — за 30 хвилин будуть готові

Не всі знають, що приготувати їх можна не тільки на дріжджовому тісті.

1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Біляші багато хто любить, але не всі знають, що приготувати їх можна не тільки на дріжджовому тісті, а й на кефірі. Цей простий рецепт допоможе дуже швидко приготувати біляші на кефірі — буквально за 30 хвилин.

Інгредієнти:

м'ясний фарш з будь-якого м'яса — 300 г;

яйце — 1 штука;

борошно — 350-380 г;

кефір — 1 склянка;

сіль — 0,5 чайної ложки;

цукор — 1 чайна ложка;

сода — 0,5 чайної ложки;

олія — 70 г (20 г у тісто, 50 г для смаження);

цибуля — 1 штука;

чорний перець — 3 г.

Приготування.

У миску влити кефір, додати одне яйце, сіль, цукор, соду, все перемішати.

Додати одну столову ложку олії.

Просіяти борошно, замісити тісто — воно буде трохи липким, але так і має бути — й залишити його на кілька хвилин «відпочити».

У м'ясний фарш додати цибулю, сіль, чорний перець і кілька столових ложок кефіру для соковитості. Добре розмішати.

Робочу поверхню столу присипати борошном, викласти тісто, розділити його на 12 рівних частин, підкатати в колобки.

Розкачати тісто в корж і викласти в центр фарш.

Кінці з’єднати (можна по колу, а можна трикутником), злегка притиснути долонею.

Влити олію на сковороду, як слід розігріти, викласти біляші отвором вниз.

Обсмажити біляші з усіх боків, зокрема повертаючи їх на ребро.

Біляші готові, їх можна подати з соусом або гірчицею. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.