Цей десерт знайомий багатьом ще з дитинства. Насичений шоколадний смак у поєднанні з крихтою печива не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Хочете зробити солодку «ковбаску» в домашніх умовах? Ось класичний рецепт, але за бажання ви завжди можете додати горішки чи замінити какао розтопленим шоколадом.
Інгредієнти:
печиво — 500 г;
вершкове масло — 200 г;
згущене молоко — 400 г;
какао — 2 ст. ложки.
Приготування.
У глибоку миску викласти печиво (використовувати можна звичайне недороге печиво до чаю).
Руками подрібнити, щоб вийшла крихта з помітними шматочками. Обов'язково потрібні шматочки — якщо скористатися блендером, на зрізі ковбаска не буде такою красивою.
Знову руками акуратно перемішати печиво з маслом (воно повинно бути розм'якшеним, але не розтопленим) до однорідності.
Додати какао та згущене молоко й усе добре перемішати.
Підготувати лист пергаменту. Можна присипати його цукровою пудрою. Викласти шоколадну масу на пергамент, сформувати ковбаску й акуратно загорнути її в пергамент.
Готові ковбаски потрібно відправити в холодильник на кілька годин, аби вони добре застигли.
Акуратно зняти пергамент і нарізати ковбаску шматочками. Приємного чаювання!
Більше новин читайте на GreenPost.