Догори
Дати відгук

Що таке інтимна пластика і коли її треба робити?

Інтимна пластика допомагає змінити зовнішній вигляд великих або малих статевих губ.

3 хв на прочитання16 Листопада 2022, 16:55
Поділитись:

Красиве та досконале тіло дуже рідко є таким від природи. Частіше всього потрібно докласти зусиль, щоб досягти бажаних форм. В естетичній медицині передбачена інтимна пластика, яка дозволяє бути досконалою навіть в прихованих місцях.

Інтимна пластика допомагає змінити зовнішній вигляд великих або малих статевих губ. Додатково можуть бути вирішені такі питання:

-неестетична зовнішність статевих органів, пов’язана з віком або травмами;
-післяпологові порушення, спричинені розтягненням піхви;
-присутність надлишку шкіри в ділянці клітора;
-рубцеві та спайкові утворення, які привели до звуження входу у піхву;
-відсутність достатнього об’єму зовнішніх статевих органів.

Проведення інтимної пластики стоїть під питанням, якщо у пацієнтки визначається цукровий діабет, венеричні або інфекційні захворювання, онкологія, психічні порушення, недостатнє згортання крові. Також протипоказанням є вік до 16 років, вагітність, лактація та наявність менструації. В усіх інших випадках розглядається можливість інтимної пластики згідно з індивідуальними особливостями пацієнтки.

Важливі переваги інтимної пластики

Процедура не займає багато часу, залежно від обсягу роботи це 30 – 60 хв. Також практично відсутні болісні відчуття, оскільки використовується місцеве знеболення або седація. Крім естетичної привабливості, інтимна контурна пластика дає можливість:

-покращити сексуальне життя;
-підвищити рівень самооцінки;
-нормалізувати фізичну активність, якщо до операції відчувались значні незручності.

Проведення пластичної маніпуляції можливе кількома шляхами. Кожен має свої конкретні показання, які обов’язково враховуються перед процедурою.

Контурна пластика

Відома ще як ліпофілінг, оскільки під час операції відновлюється об’єм статевих органів завдяки введенню власного жиру. Для цього використовується підшкірно-жирова клітковина, взята в іншому місці (на стегнах, боках, животі). Введена речовина дозволяє підтримувати геніталії в належній формі.

Використовують контурну пластику здебільшого за вікових змін зовнішніх статевих органів, вродженої чи набутої асиметрії, порушень після пологів та зниженого тонусу шкіри.

 

Лазерний ліполіз

Застосовується з метою зменшення розмірів геніталій. Виконується за участі спеціальної канюлі від хірургічного лазера, яку вводять в проблему зону та під впливом лазерної енергії розріджують жировий шар. Утворена рідина з часом виводиться з організму.

Застосовують лазерний ліполіз здебільшого для корекції розмірів великих статевих губ. Додатковим показанням являється вагінальна атрезія та післяпологове надмірне розтягнення статевих губ. Відрізняється відносною безпечністю та гарним результатом.

 

Додаткові методи корекції

Згадані вище варіанти естетичного відновлення за необхідності поєднуються з такими видами пластики:

Ліпосакція лобка — проводиться з метою зменшення кількості жиру в ділянці лобка. Дозволяє досягти гладенької пружної шкіри.
Кліторопластика — застосовується для корекції зовнішнього вигляду клітора, що дозволяє покращити свою самооцінку та сексуальні відчуття.
Вагінопластика — може доповнювати контурну пластику у випадку необхідності коригувати не тільки зовнішні статеві органи, але й розміри вагіни. Для цього може використовуватись нитковий ліфтинг в одну або дві нитки. Дозволяє укріпити стінки піхви, збільшити їхню пружність та за необхідності розв`язувати проблему з нетриманням сечі.

Кожен спосіб корекції виконується за суворими показаннями, тому спершу потрібно пройти консультацію у спеціаліста. Виконання всіх лікарських рекомендацій дозволяє розраховувати на мінімальний термін реабілітації та високу ефективність процедури.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.