Догори
Дати відгук

Що потрібно робити пацієнтам під час другої хвилі COVID

Основне правило — не сподіватися на самолікування та за перших ознак недуги звертатися до лікаря.

2 хв на прочитання01 Березня 2021, 14:40
За перших ознак нездужання з болем у горлі та температурою варто думати про найгірший варіант — коронавірус і вчасно консультуватися з лікарем За перших ознак нездужання з болем у горлі та температурою варто думати про найгірший варіант — коронавірус і вчасно консультуватися з лікарем
Поділитись:

Пацієнти можуть самі полегшити перебіг коронавірусної недуги, якщо будуть уважні до свого фізичного стану  та не займатимуться самолікуванням. Таку думку на особистій Facebook-сторінці висловив професор, доктор медичних наук Олександр  Кухарчук. 

«В умовах нової хвилі пандемії перше, про що ви повинні думати за появи будь-яких респіраторних симптомів або нездужання, слабкості, головного болю та інших незвичайних змін самопочуття — це COVID-19. І не треба чекати втрати нюху, смаку або позитивного тесту ПЛР» , — попередив Кухарчук.

За словами професора, за появи перших симптомів потрібно починати лікування, яке зменшує вірусне навантаження. Для цього в аптеці необхідно придбати Окоферон, Офтальмоферон, Назоферон, свічки Віферон, Лаферон, Лаферобион або інші свічки, що містять інтерферон альфа 2b. Варто вживати Бромгексин, великі дози вітамінів С і D, полоскати горло слабким розчином йоду із содою.

Кухарчук нагадав, що проти SARS-CoV-2 немає препарату прямої противірусної дії. Тому хворим не варто марнувати час на пошук диво-препарату. Сподіватися можна тільки на свою імунну систему, якій потрібно допомагати медикаментозно.

«Дія друга — це звернення до лікаря. Самолікуванням ви з COVID-19 не впораєтеся. Так, ви можете самостійно перехворіти «легко» й отримати після цього лонг-ковід або постковідний синдром.  90 % пацієнтів із лонг-ковідом саме так його і «заробили», — сказав професор.

Як ми вже писали раніше, Україну накрила друга хвиля пандемії коронавірусу, а медики виявилися до неї абсолютно не готовими. Вони продовжують лікувати пацієнтів за традиційними протоколами. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.