Догори
Дати відгук

Професор розповів, як медики через неготовність заганяють ковідних хворих у могилу

Деякі пацієнти й досі отримують рекомендацію більше пити, щоб уникнути ускладнень від ковіду.

2 хв на прочитання01 Березня 2021, 13:30
Медики виявилися неготовими до третьої хвилі пандемії коронавірусу Медики виявилися неготовими до третьої хвилі пандемії коронавірусу
Поділитись:

Україну накрила третя хвиля пандемії коронавірусу, а медики виявилися до неї абсолютно не готовими. Вони продовжують лікувати пацієнтів за традиційними протоколами й часто такі люди приречені, написав на особистій Facebook-сторінці професор Олександр Кухарчук.  

«У той час, як у всьому світі спостерігається зниження захворюваності та смертності від COVID-19, деякі країни, в тому числі, на жаль, Україна, накриваються третьою хвилею пандемії. Все частіше реаніматологи повідомляють мені про надходження молодих і дуже важких пацієнтів, — написав Кухарчук.

За словами доктора медичних наук, на плечі сімейних лікарів знову лягає велике навантаження та відповідальність. А річний досвід боротьби із SARS-CoV-2 багатьох із них так нічому і не навчив. 

Як і раніше, хворі з ковідною пневмонією отримують рекомендації пити більше рідини і  все. Часто єдиним засобом лікування COVID-19, відомим лікарям, залишається азитроміцин. Без попереднього аналізу ЕКГ. Найбільш просунуті лікарі призначають пероральні антикоагулянти, які підходять для етапу реабілітації, але абсолютно не ефективні у гострому періоді ковідної пневмонії.

У гострому періоді хворий на ковідну пневмонію повинен отримувати низькомолекулярні гепарини, Другий препарат, необхідний хворим із COVID-19, це дексаметазон.

«Найшкідливіша для лікування ковідних пневмоній парадигма «антибіотики на вірус не впливають, тому вони не потрібні», на мій погляд, відправила на той світ чимало хворих із COVID-19. Так, на вірус антибіотики не діють, але вони запобігати приєднанню бактеріальної інфекції», — наголосив Кухарчук. 

До слова, ми вже писали про те, що коронавірус прагне за будь-яких умов вижити в людському організмі, тому мутує та змінює свої клінічні ознаки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.