Догори
Дати відгук

Секрет приготування розсипчастих макарон, доступні та прості лайфхаки

Макарони потрібно активно перемішувати

3 хв на прочитання16 Червня 2022, 19:31
Поділитись:

Макарони — один із найпростіших у приготуванні гарнірів. Спагетті зможе приготувати навіть дитина. Однак, щоб ця страва вийшла смачною і вермішель не прилипала одна до одної, потрібно знати деякі лайфхаки, які ми зібрали в цій статті, пише Uainfo

При приготуванні макаронних виробів люди продовжують робити помилки. Для смачної страви потрібен баланс смаків, правильне поєднання інгредієнтів, правильний процес варіння та ще кілька нюансів. Також важливо знати, що приготування вермішелі залежить від сорту пшениці, з якої вона була зроблена.

Загальні правила того, як варити макарони

Щоб макарони не злиплися, потрібно дотримуватися наступних правил:

  • Купувати макарони лише із твердих сортів пшениці;
  • Варити вермішель у великій кількості окропу і на максимальному вогні;
  • Не промивати спагетті після приготування;
  • Додати в готові макарони масло і перемішати кілька разів.

Скільки варити макарони

Макарони в середньому варяться 7−10 хвилин. Але для кращого результату варто дотримуватись правил варіння, які вказані на упаковці. Головне при варінні макаронів — стежити, щоб вони не злиплися і не розповзлися. Якщо бажаєте довести вермішель до стану al dente (зробити їх злегка недовареними), то віднімайте пару хвилин із зазначеної цифри на упаковці. Але тільки якщо на пачці одразу не написано, що це час, необхідний для al dente.

Як варити макарони на плиті

Перед тим як варити макарони, варто заздалегідь підготувати всі продукти:

  • 300 г макаронів;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 1,5 літра води;
  • 1 ст. л. солі.

Для приготування макаронів на плиті, краще вибрати каструлю з широким дном та високими стінками. Налийте велику кількість води, можна навіть більше, ніж зазначено на упаковці. Поставте каструлю з водою на сильний вогонь та доведіть до кипіння. Посоліть киплячу воду. Закиньте макарони в киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і збавте вогонь. Кришкою не накривайте.

Макарони потрібно активно перемішувати, поки вони не закиплять, щоб перешкодити їх злипанню один з одним та з дном каструлі. Після того як вода закипіла, варіть макарони 3−4 хвилини для тонкої вермішелі та 5−6 хвилин для більш товстих сортів. Щойно макарони стануть пружними — вони готові. Вимкніть вогонь, зніміть каструлю з плити, злийте воду з каструлі в друшляк і процідіть макарони, добре струсивши. Далі перекладіть їх знову в каструлю, додайте вершкове масло і добре перемішайте. Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Мінекономіки готується до скринінгу ЄС щодо сільського господарства
Мінекономіки готується до скринінгу ЄС щодо сільського господарства
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: guinnessworldrecords
Жінка потрапила до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу колекцію підставок для яєць
1 хв на прочитанняВчора
Інвазивні равлики в Австралії виробили стійкість до пестицидів
Інвазивні равлики в Австралії виробили стійкість до пестицидів
1 хв на прочитанняВчора
Уряд прискорить реформу зрошення для ефективної роботи аграріїв
Уряд прискорить реформу зрошення для ефективної роботи аграріїв
1 хв на прочитанняВчора
ДБР викрило колишнє керівництво Держгеокадастру на розкраданні понад 500 га державних земель
1 хв на прочитання23 Серпня 2025
Україна стала повноправним членом Генеральної комісії з рибальства в Середземномор’ї
1 хв на прочитання22 Серпня 2025
Посуха на Сході та Півдні України знищила 500 тис. га врожаю: аграрії просять підтримки держави
1 хв на прочитання22 Серпня 2025
Кліматичні виклики для аграріїв: південь України потерпає від посухи та опустелювання
2 хв на прочитання22 Серпня 2025