Секрет приготування розсипчастих макарон, доступні та прості лайфхаки
Макарони потрібно активно перемішувати
Макарони — один із найпростіших у приготуванні гарнірів. Спагетті зможе приготувати навіть дитина. Однак, щоб ця страва вийшла смачною і вермішель не прилипала одна до одної, потрібно знати деякі лайфхаки, які ми зібрали в цій статті, пише Uainfo
При приготуванні макаронних виробів люди продовжують робити помилки. Для смачної страви потрібен баланс смаків, правильне поєднання інгредієнтів, правильний процес варіння та ще кілька нюансів. Також важливо знати, що приготування вермішелі залежить від сорту пшениці, з якої вона була зроблена.
Загальні правила того, як варити макарони
Щоб макарони не злиплися, потрібно дотримуватися наступних правил:
- Купувати макарони лише із твердих сортів пшениці;
- Варити вермішель у великій кількості окропу і на максимальному вогні;
- Не промивати спагетті після приготування;
- Додати в готові макарони масло і перемішати кілька разів.
Скільки варити макарони
Макарони в середньому варяться 7−10 хвилин. Але для кращого результату варто дотримуватись правил варіння, які вказані на упаковці. Головне при варінні макаронів — стежити, щоб вони не злиплися і не розповзлися. Якщо бажаєте довести вермішель до стану al dente (зробити їх злегка недовареними), то віднімайте пару хвилин із зазначеної цифри на упаковці. Але тільки якщо на пачці одразу не написано, що це час, необхідний для al dente.
Як варити макарони на плиті
Перед тим як варити макарони, варто заздалегідь підготувати всі продукти:
- 300 г макаронів;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 1,5 літра води;
- 1 ст. л. солі.
Для приготування макаронів на плиті, краще вибрати каструлю з широким дном та високими стінками. Налийте велику кількість води, можна навіть більше, ніж зазначено на упаковці. Поставте каструлю з водою на сильний вогонь та доведіть до кипіння. Посоліть киплячу воду. Закиньте макарони в киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і збавте вогонь. Кришкою не накривайте.
Макарони потрібно активно перемішувати, поки вони не закиплять, щоб перешкодити їх злипанню один з одним та з дном каструлі. Після того як вода закипіла, варіть макарони 3−4 хвилини для тонкої вермішелі та 5−6 хвилин для більш товстих сортів. Щойно макарони стануть пружними — вони готові. Вимкніть вогонь, зніміть каструлю з плити, злийте воду з каструлі в друшляк і процідіть макарони, добре струсивши. Далі перекладіть їх знову в каструлю, додайте вершкове масло і добре перемішайте. Смачного!