- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Секрет ніжного та ситного пісного салату з буряком
Секрет ніжного та ситного пісного салату з буряком
Приготувати салат з буряком зовсім не складно
Буряк, як і картопля, морква, цибуля й капуста – найбільш популярні овочі, без яких приготувати смачні страви просто неможливо. Салат з буряком і грецькими горіхами – це вже така класика, що відома всім і досить давно. Цей чудовий пісний салат готують і для святкового столу, і як пісну страву. Приготувати салат з буряком зовсім не складно, секрет у тому, щоб вибрати гарний солодкий буряк.
- 3 буряки
- 100 гр волоських горіхів
- чорнослив
- 5 зубчиків часнику
- 5 ст. л. майонезу
- сіль, чорний перець, кріп
1
Крок 1
Відварюємо буряк. Після охолодження натираємо на тертці.
2
Крок 2
Чорнослив розпарюємо, ріжемо на шматочки. Дехто перетирає чорнослив для салату з буряком у дрібну масу.
3
Крок 3
Горіхи для салату на піст подрібнюємо ножем або товкачем.
4
Крок 4
Часник розчавлюємо.
5
Крок 5
Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом, солимо й перчимо за смаком. Абсолютно пісний салат можна заправити духмяною олією.
6
Крок 6
Свіжий подрібнений кріп використовуємо для прикрашення салату з буряком і грецькими горіхами.