Догори
Дати відгук

Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко

Прикрасити можна, посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулею.

1 хв на прочитання17 Травня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Печінка тріски — корисний продукт, а в поєднанні з овочами — це справжній вітамінний мікс. Легкий, овочевий салат із печінки тріски, заправлений лимонним соком, є більш дієтичним, аніж традиційний із використанням майонезу. До того ж готується дуже швидко та легко.

За цим рецептом печінка залишається у вигляді апетитних шматочків, а не розім’ята у вигляді паштету, оскільки викладатиметься поверх салату. Також гарно смакуватиме страва, якщо додати маслини чи курячі яйця. Прикрасити можна, посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Інгредієнти:

печінка тріски — 200 г;

помідори — 3 шт.;

огірки — 2 шт.;

цибулина — 1 шт.;

пучок салату — 1 шт.;

лимонний сік — 1 ч. л.;

цукор — 0,5 ч. л.;

сіль, перець — за смаком.

Приготування.

Порізати півкільцями цибулю та полити лимонним соком із цукром. Залишити маринуватись.

Огірки з помідорами нарізати шматочками. Салат порвати руками, залишивши кілька для прикрашування.

Дістати печінку з банки, нарізати середніми шматочками (олію не виливати).

Змішати листя салату, огірки, помідори та цибулю. Посолити та поперчити, акуратно викласти на тарілку.

Поверх салату викласти шматочки тріски та заправити трісковою олією з банки.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.