- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Салат без стерилізації — ще не було випадку, щоб якась банка вибухнула
Салат без стерилізації — ще не було випадку, щоб якась банка вибухнула
Головна вимога — чітко дотримуватися порядку закладки і пропорції.
Салат без стерилізації готується надзвичайно просто. Головна вимога — чітко дотримуватися порядку закладки і пропорції.
Інгредієнти:
цибуля — 0,5 кг;
морква — 0,5 кг;
баклажани — 1 кг;
перець солодкий — 1 кг;
помідори — 2 кг;
цукру — 1 ст. л.;
сіль — 1 ст. л.;
оцет 6 % (можна і 9 %, хто любить гостре) — 100 г;
олія — 200 г.
Πpиготування.
Овочі нарізати великими шматками, моркву і цибулю — товстими кільцями, баклажани — товстими напівкільцями, помідори — дольками (вони викладаються зверху).
Тільки в вищепереліченій послідовності покласти все в казан, довести до кипіння і на малому вогні кип'ятити 35-40 хвилин.
Розкласти по стерильних банках і відразу закрутити. Навіть кутати не треба!
Ще не було випадку, щоб якась банка вибухнула. А смак — завжди приголомшливий! Але не повинно бути ні грама зайвої солі, цукру та ін., інакше результат може бути іншим.
Також ми писали про салат «Десятка» — одна з найпопулярніших заготовок на зиму через простоту приготування та доступність продуктів.