Догори
Дати відгук

Рецепт яблучного пирога, який тане у роті: готується швидко та легко

Простий покроковий рецепт частування до вашої уваги.

2 хв на прочитання13 Липня 2024, 15:00
Рецепт Яблучного пирога Смачна випічка Смачний десерт Рецепт Яблучного пирога Смачна випічка Смачний десерт
Поділитись:

Що може бути краще восени з горнятком чаю, ніж ніжний і смачний яблучний пиріг. Простий покроковий рецепт частування до вашої уваги.

Для приготування знадобиться

Для тіста

  • яйце – 1 шт
  • цукор – 80 грам
  • вершкове масло – 100 грам
  • розпушувач – 1 чайна ложка
  • борошно – 280 грам

Для начинки

  • яблука – 4 шт
  • цукор – 100 грам
  • вершкове масло – 30 грам
  • кориця по бажанню

Процес приготування

  1. Готуємо начинку. Для початку необхідно нарізати яблука на кубики маленького розміру.
  2. Тепер цукор висипаємо на суху сковороду і доводимо до стану карамелі, постійно помішуючи лопаткою.
  3. До отриманої карамелі додаємо вершкове масло (30 г) і розтоплюємо його. Перемішуємо все за допомогою лопатки.
  4. До одержаної маси додаємо нарізані яблука. Все добре перемішуємо. Після цього можна додати корицю за смаком. Готувати яблука з карамеллю потрібно протягом п’яти хвилин. Постійно помішуючи.
  5. Тепер готуємо тісто. В глибоку тарілку розбиваємо куряче яйце. До нього висипаємо 80 г цукру і збиваємо за допомогою вінчика. До яйця та цукру додаємо трохи підтоплене вершкове масло. Знову перемішуємо. Додаємо розпушувач. Перемішуємо. В останню чергу додаємо борошно, замішуючи тісто руками.
  6. Беремо форму для запікання, застеляємо її дно пергаментом. Висипаємо тісто і рівномірно розподіляємо по дну та стінкам. Залишіть трохи тіста для посипання.
  7. Після цього викладаємо в тісто яблучну начинку. І зверху яблук посипаємо або натираємо за допомогою тертушки рештки тіста.
  8. Яблучний пиріг випікаємо в духовці протягом 30-35 хвилин за температури 180 градусів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.