Догори
Дати відгук

Пироги з гарбуза — просто приготувати з продуктів, які знайдуться на кожній кухні

Помаранчевий настрій.

12 хв на прочитання07 Жовтня 2023, 08:24
Поділитись:

Пироги з гарбуза — прості у приготуванні десерти, які не потребують особливих знань у кондитерській справі. Їх, як правило, готують із невеликої кількості інгредієнтів, які завжди знайдуться на кожній кухні. Про це пишуть «Здорові люди».

Простий гарбузовий пиріг

Кількість компонентів для пирога вказано з розрахунком на форму розміром 20×22 см.

Інгредієнти:

гарбуз — 300 г;

борошно — 250 г;

цукор — 150 г;

кукурудзяний крохмаль — 50 г;

вершкове масло — 50 г (+ 1 ч. л.);

яйця середнього розміру — 3 шт.;

пакетик розпушувача;

цукрова пудра.

Приготування.

Гарбуз почистити та нарізати невеликими кубиками.

Обсмажити гарбуз на сковороді з чайною ложкою масла протягом 10 хвилин (або тримати в духовці без використання масла приблизно 20 хвилин при температурі 200 °С).

Щойно гарбуз буде готовий, подрібнити його блендером.

Яйця розбити в миску, всипати цукор і добре збити віничком, поки не вийде піниста суміш.

Додати розм'якшене вершкове масло і продовжувати збивати, потроху доповідаючи гарбуз і просіяне кукурудзяне борошно.

В кінці всипати розпушувач і перемішати до отримання однорідної маси.

Викласти в змащену маслом форму і випікати в розігрітій до 160 °С духовці близько 45 хвилин, поки пиріг не стане золотистим.

Перш ніж виймати пиріг із духовки, краще перевірити готовність зубочисткою. Якщо вона буде сухою — значить, пиріг готовий.

Залишити його охолонути, а потім посипати цукровою пудрою.

Гарбузовий пиріг із цедрою апельсина

Підійде гарбуз твердих і не рідких сортів. Кількість інгредієнтів вказана для форми діаметром 18 см.

Інгредієнти:

борошно — 140 г;

м'якоть гарбуза — 120 г;

цукровий пісок — 110 г;

очищений мигдаль — 60 г;

рослинна олія — 50 мл;

молоко — 40 мл;

великі яйця — 2 шт.;

розпушувач — 10 г;

апельсин (цедра) — 1 шт.;

темний ром (або Куантро, або апельсиновий сік) — 2 ст. л.;

сіль;

цукрова пудра.

Приготування.

Гарбуз нарізати невеликими шматочками, викласти в миску і перебити блендером до однорідної маси. Влити олію та молоко, перемішати.

Відокремити білки від жовтків. Збити білки з дрібкою солі та 2 ст. ложками цукру до стійких піків.

В іншій мисці збити яєчні жовтки з рештою цукру й апельсиновою цедрою. Потім додати лікер і відразу після цього — яєчні білки. Добре перемішати: маса має бути однорідною.

Мигдаль подрібнити, змішати з борошном і розпушувачем. Викладати поступово в яєчну суміш, перемішуючи лопаткою знизу нагору, поки інгредієнти не витратяться.

Форму для випікання пирога змастити олією та посипати борошном. Вилити суміш і добре розрівняти поверхню.

Випікати пиріг у розігрітій до 170 °С духовці приблизно 30-35 хвилин.

Коли пиріг буде готовий, залишити на 20 хвилин остигати у формі. Потім дістати та посипати цукровою пудрою.

Пиріг зберігається 2-3 дні при кімнатній температурі, зберігаючи м'якість та аромат.

Гарбузовий пиріг класичний

Кількість інгредієнтів вказана для форми розміром 22 см.

Інгредієнти:

м'якоть жовтого гарбуза — 220 г;

борошно — 220 г;

яйця — 2 шт.;

цукор — 90 г;

вершкове масло — 80 г;

пакетик розпушувача;

цедра лимона (дрібка).

Приготування.

Поставити духовку розігріватись до 180 °С.

Гарбуз нарізати великими шматочками та подрібнити міксером або блендером до стану кашки.

Потім додати яйця та цукор і збивати протягом кількох хвилин. Викласти розм'якшене вершкове масло, потім борошно, цедру та розпушувач. Збивати ще 3-4 хвилини.

Форму для випікання застелити папером або змастити олією та вилити в неї суміш.

Випікати при температурі 180 °С у духовці близько 40 хвилин. Готовність пирога перевірити за допомогою зубочистки.

Після приготування вимкнути духовку і залишити пиріг остигати, потім вийняти з форми і посипати цукровою пудрою.

Пиріг із гарбуза та мигдалю

Інгредієнти:

гарбуз — 130 г;

борошно — 75 г;

мигдаль — 50 г;

тростинний цукор — 100 г;

розпушувач — ½ пакетика;

порошок кориці — 1 дрібка;

яйце — 1 шт.;

апельсин — 1 шт.;

рослинна олія — 50 мл;

молоко — 25 мл.

вершки — 100 мл;

маскарпоне — 50 г.

Приготування.

Гарбуз почистити і нарізати невеликими шматочками, а потім приготувати на парі. Коли гарбуз готовий, викласти в миску і розім'яти виделкою. Залишити остигати.

В іншу миску просіяти борошно, всипати розпушувач.

Мигдаль дрібно покришити. З апельсина зняти цедру.

Покласти до гарбуза мигдаль, цукор, корицю та цедру, перемішати.

В окремій мисці яйце збити міксером із розм'якшеною олією. Потім поступово додавати молоко та м'якоть гарбуза. Після того як тісто стане однорідним, потроху всипати борошно.

Форму для кексу змастити олією та присипати борошном. Влити суміш і розрівняти.

Готувати в розігрітій духовці за температури 175 °С протягом 35 хвилин.

Поки пиріг випікається, можна приготувати крем.

Для цього збити вершки з маскарпоне, і коли маса стане однорідною, перекласти її в кондитерський мішок.

Після готовності пиріг дістати з духовки та дати йому охолонути.

Коли він стане кімнатної температури, прикрасити кремом.

Чизкейк із гарбуза

Кількість інгредієнтів вказано форму розміром 24 см.

Яйця та сир повинні бути кімнатної температури, вершкове масло необхідно розтопити.

Інгредієнти:

печиво — 250 г;

вершкове масло — 89 г;

коричневий цукор — 25 г;

мед — 1 ч. л.;

вершковий сир — 350 г;

очищена м'якоть гарбуза — 300 г;

сир маскарпоне — 250 г;

вершки — 200 мл;

цукор — 150 г;

лимонний сік — 40 мл;

яйця — 2 шт.;

жовтки — 2 шт.;

мелений імбир — 3 г;

мелена кориця — 3 г;

кольорове посипання (за бажанням).

Приготування.

Подрібнити печиво в кухонному комбайні, додати цукор, мед і розтоплене масло.

Форму вистелити папером для випічки і змастити вершковим маслом. Викласти масу, що вийшла, і розподілити по дну форми, зробивши невеликі бортики. Добре прим'яти ложкою та поставити в холодильник на 30 хвилин.

Гарбуз порізати на шматочки і відварювати щонайменше 10 хвилин. Потім воду злити, а гарбуз подрібнити занурювальним блендером.

В окремій мисці змішати маскарпоне, вершковий сир і гарбузове пюре. Покласти цукор, імбир, корицю, лимонний сік і дрібку солі, розмішати.

Додати по одному яйця, потім жовтки, перемішуючи після кожного інгредієнта.

Вершки збити та покласти в крем. Добре розмішати.

Викласти крем на бісквітну основу і випікати в духовці за температури 180 °С приблизно 1 годину. Коли чизкейк буде готовий, залишити його остигати у вимкненій духовці — приблизно на годину.

Потрібно враховувати, що десерт буде готовий, коли середина ще буде кремової консистенції. Завдяки залишковому теплу духовки центр ще готуватиметься.

Перед подачею прикрасити зверху посипанням.

Чизкейк подається у холодному вигляді. В ідеалі краще приготувати його напередодні і залишити в холодильнику — він буде більш щільним, його легше нарізати скибочками.

Зберігати чизкейк із гарбуза можна в холодильнику 3-4 дні під харчовою плівкою.

Гарбузовий пиріг із шоколадною крихтою

Для приготування використовують форму діаметром 24 см.

Інгредієнти:

очищений гарбуз — 270 г;

борошно — 240 г;

цукор — 220 г;

олія — 150 г;

яйця кімнатної температури — 3 шт.;

мигдальне борошно — 80 г;

порошок для випічки — 1 пакетик;

велика шоколадна крихта — 80 г;

апельсин (цедра) — 1 шт.

Приготування.

Гарбуз перебити блендером до кашки. Влити олію і перемішати.

У міксері збити яйця з цукром до легкої піни (це триватиме близько 3 хвилин), покласти цедру апельсина.

Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. Невеликими порціями, чергуючи з гарбузовою масою та мигдальним борошном, додавати в яйця, не перестаючи перемішувати.

Шоколадну стружку злегка просипати борошном і викласти в тісто. Швидко перемішати лопаткою.

Форму для випікання змастити олією та присипати борошном, потім залити суміш.

Випікати пиріг у духовці при температурі 175 °С близько 50-55 хвилин. Перш ніж дістати, готовність слід перевірити зубочисткою.

Дати пирогу охолонути, а потім дістати.

Пиріг із гарбуза з какао

Для приготування використовують форму діаметром 24 см.

Інгредієнти:

очищений гарбуз — 250 г;

борошно — 300 г;

какао — 10 г;

коричневий цукор — 150 г;

шоколадна крихта — 80 г;

яйця — 3 шт.;

рослинна олія — 50 мл;

розпушувач — 10 г;

ванільний екстракт — 1 ч. ложка;

сіль.

Приготування.

Гарбуз нарізати дрібними кубиками та подрібнити міксером до стану кашки.

Збити яйця з цукром, потім влити ванільний екстракт і продовжувати збивати до отримання пінистої суміші.

В окрему посудину просіяти борошно, додати розпушувач, гарбуз, яєчну масу, олію та дрібку солі. Акуратно перемішати.

Розділити суміш навпіл і вилити у дві різні миски. В одну покласти какао, в іншу — шоколадну крихту.

На дно форми вилити масу з какао, а зверху акуратно — тісто з крихтою.

Готувати в розігрітій до 180 °С духовці близько 45 хвилин. Перш ніж діставати, перевірити готовність зубочисткою.

Пиріг із гарбуза з грушами

Для пирога використовується форма діаметром 22 см.

Інгредієнти:

груші Вільямс — 3 шт.;

очищена м'якоть гарбуза — 300 г;

цукор — 200 г;

борошно — 150 г;

яйця — 2 шт.;

сухе біле вино — 500 мл;

кориця — 1 ч. ложка;

ваніль — ½ стручка;

сіль — за смаком.

Приготування.

Груші помити та розрізати на половинки, видаливши насіння.

У каструльку вилити вино, викласти в нього 50 г цукру, стручок ванілі та груші. Варити, іноді помішуючи, близько 30 хвилин. Потім прибрати остигати.

М'якуш гарбуза нарізати кубиками або скибочками, загорнути у фольгу і поставити в духовку при температурі 200 °С на 30 хвилин. Потім виделкою перевірити, наскільки добре вона розм'якшилася, і залишити остигати. Потім розім'яти гарбуз товкачем.

Відокремити в яйцях білки від жовтків. Білки збити до міцних піків.

Жовтки збити з цукром, що залишився, потім поступово всипати просіяне борошно з щіпкою солі. Додати розім'ятий гарбуз, корицю та білки.

Помістити тісто, що вийшло, у форму для пирога. Груші нарізати скибочками та викласти поверх тіста. Випікати пиріг у розігрітій до 180 °С духовці близько 45 хвилин.

Пиріг із гарбузом і рикотою

Для випікання краще використовувати круглу форму, що відкривається діаметром 24 см.

Інгредієнти:

гарбуз — 300 г;

борошно — 200 г;

сир рикота — 250 г;

цукор — 250 г;

яйця — 2 шт.;

рослинна олія — 40 г;

волоські горіхи — 30 г;

ванілін — 1 пакетик;

розпушувач — 1 пакетик;

сіль – дрібка;

цукрова пудра.

Приготування.

Гарбуз нарізати дрібними шматочками (або перебити блендером).

Горіхи злегка обсмажити та подрібнити.

Яйця в мисці збити виделкою чи віничком. Викласти до них гарбуз, рикоту, олію, цукор і сіль, перемішати.

У миску просіяти борошно, всипати ваніль і розпушувач.

Додати до борошна гарбузову масу, горіхи і перемішати лопаткою.

Форму для кексу викласти пергаментом і влити в неї тісто, що вийшло.

Поставити в розігріту до 180 °С духовку і випікати 30 хвилин, потім температуру знизити до 160 °С і випікати ще 20 хвилин.

Після того, як пиріг приготується (готовність перевірити зубочисткою), залишити його охолонути.

Подавати пиріг у холодному вигляді, попередньо посипавши цукровою пудрою.

Пиріг із гарбузом і копченим сиром

Для випікання підійде форма діаметром 2x26 см.

Інгредієнти:

готове листкове тісто — 240 г;

гарбуз — 460 г;

копчений сир — 160 г;

яйця — 3 шт.;

вершки — 185 г;

натертий твердий сир (типу Пармезан) — 50 г;

насіння гарбуза — 25 г;

гілочки розмарину — 2 шт.;

рослинна олія;

сіль і перець.

Приготування.

Гарбуз нарізати кубиками 2 см.

У сковороді розігріти олію та викласти гарбуз для обсмажування. Додати розмарин, сіль, перець і смажити на сильному вогні близько 15 хвилин, часто помішуючи. Потім вимкнути плиту й дати гарбузу охолонути.

Копчений сир нарізати кубиками.

У миску розбити яйця, додати вершки та натертий сир, сіль і перець. Потім покласти обсмажений гарбуз і копчений сир. Добре перемішати.

Розкотити листкове тісто і викласти у форму так, аби були борти. Залити гарбузову суміш всередину і трохи загнути верхній край тіста всередину. По поверхні пирога розподілити насіння.

Випікати в розігрітій до 180 °С духовці близько 1 години на нижній полиці. Після готовності залишити постояти 10-15 хвилин.

Пікантний пиріг із гарбуза можна зберігати в холодильнику 2-3 дні, а за необхідності навіть заморозити.

Також ми розповідали про цукати з гарбуза — дуже простий рецепт незвичайних солодощів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення з відкритих джерел
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання3 години тому
Лісова пожежа в селі Хасія поблизу Афін у серпні: 2023 рік був одним із найгірших лісових пожеж у Європі. Фото: Angelos Tzortzinis/AFP/Getty Images
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитання3 години тому
Термінова нарада щодо критичної ситуації з опалювальним сезоном у Кривому Розі
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
1 хв на прочитанняВчора
 Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та економіку
Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та залучати інвестиції для відновлення економіки
2 хв на прочитанняВчора
На Одещині - спалах АЧС
1 хв на прочитанняВчора
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок
1 хв на прочитанняВчора
Україна презентує унікальну методологію оцінки екологічних наслідків збройних конфліктів
2 хв на прочитанняВчора
На Миколаївщині порушники відшкодували понад 23 тисячі гривень збитків за незаконну рубку дерев
2 хв на прочитанняВчора