Догори
Дати відгук

Пульмонолог назвав найбільш небезпечних розповсюджувачів COVID-19

Вони поширюють коронавірус вільно і без всяких перешкод

2 хв на прочитання14 Листопада 2020, 11:32
Поділитись:

Суспільство поділилося на тих, хто вже перехворів коронавірусом, хворіє або поки ще не стикався з вірусом. І як кажуть лікарі, все це так взаємопов'язане, що кожен є або причиною або наслідком ризику для COVID-19.

Лікар-пульмонолог Олександр Карабіненко вважає, що найнебезпечнішими розповсюджувачами  коронавіруса є ті, хто перехворів COVID-19 і після цього відмовляється носити медичні маски.

«Перенесений коронавірус не рятує від зараження людьми, які ходять без масок. Вони поширюють коронавірус вільно і без всяких перешкод», - сказав Карабіненко.

За його словами, це пов'язано з тим, що навіть після хвороби коронавірус залишається у верхніх дихальних шляхах, і саме тому маски слід носити всім без виключення.

«Люди, які не носять маски, є активними розповсюджувачами коронавіруса. І в першу чергу це діти, це молодь - ті, яким що-небудь доводити дуже складно буває», - зазначив лікар.

Раніше американські вчені теж назвали  головними розповсюджувачами коронавірусу дітей і молодь. Фахівці Прінстонського університету, Університету Джонса Хопкінса і Каліфорнійського університету досліджували 85 тис. випадків COVID-19 серед 575 тис. жителів на південному сході Індії.

В ході аналізу стало зрозуміло, що 71% заражених нікого не заразили. При цьому на 8% інфікованих доводилося 60% нових випадків коронавіруса.

Дослідники також виявили, що у всіх вікових групах найвищий шанс заразитися коронавірусом був від людини такого ж  віку, а серед молоді цей шанс виявився особливо великим.

При цьому діти і підлітки, ймовірно, здатні заражати інших коронавірусом, навіть маючи антитіла до нього після хвороби - вірус все одно зберігається в їх організмі, повідомили лікарі з Національної дитячої лікарні США.

Дослідники вивчили клінічні дані 215 юних пацієнтів Національної дитячої лікарні, 33 з яких під час лікування тестувалися і на вірус, і на антитіла. У дев'яти з них і антитіла, і вірус присутні в організмі одночасно.

Також вчені провели ретроспективний аналіз даних 6369 дітей, протестованих на SARS-CoV-2 в березні-червні 2020 року. В цілому, антитіла і вірус одночасно присутні в організмі приблизно 15% дітей.

Пацієнтам у віці від 6 до 15 років було потрібно більше часу, щоб позбутися  вірусу (близько 32 днів) в порівнянні з пацієнтами у віці від 16 до 22 років (близько 18 днів). Дівчаткам 6-15 років також було потрібно більше часу на позбавлення від вірусу, ніж хлопчикам (44 дня і 25,5 дня відповідно).

Відомо, вчені знайшли вісім генів, мутації в яких підвищують ризик смерті від коронавіруса.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Сучасні низьковуглецеві технології в Україні
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитаннягодина тому
Пів України накриють морози
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитання2 години тому
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитання3 години тому
Укренерго анонсувало графіки обмеження потужності
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання5 годин тому
На Черкащині розпочато всеукраїнську акцію «Дуби Шевченка єднають Україну»
1 хв на прочитання6 годин тому
З Сулинського заказника вилучено 1,5 кілометри сіток
1 хв на прочитання7 годин тому
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитання9 годин тому
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитання10 годин тому