Догори
Дати відгук

Пшоняна каша з чорносливом і родзинками — смачний рецепт без молока

Не лише корисна та поживна, а й надзвичайно легка у приготуванні.

1 хв на прочитання09 Жовтня 2024, 09:23
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Пшоняна каша з чорносливом і родзинками — це ідеальна страва для тих, хто шукає корисний і поживний сніданок без молока. Така каша не лише смачна, а й надзвичайно легка у приготуванні, тому навіть куховар-початківець зможе створити справжній кулінарний шедевр. Сорт родзинок вибирайте на свій смак. Чорнослив візьміть в'ялений без кісточок. Кількість цукру регулюйте за своїми вподобаннями. Вершкове масло використовуйте гарної якості.

Інгредієнти:

крупа пшоняна — 125 г;

родзинки — 20 г;

чорнослив в'ялений (без кісточок) — 20 г;

масло вершкове — 25 г;

цукор — 10 г;

сіль — до смаку.

Приготування.

Пшоно помістити у глибоку миску. Влити холодну воду й добре протерти крупу руками, пропускаючи між пальцями, щоб видалити весь пил. Змінювати воду доти, доки вона не стане прозорою.

У сотейнику закип'ятити 400-450 мл води, підсолити. Всипати в сотейник промите пшоно, перемішати. Довести до кипіння. Варити кашу на невеликому вогні 15 хвилин, до напівготовності, іноді перемішуючи.

Родзинки та чорнослив промити проточною водою.

Чорнослив нарізати невеликими шматочками. Додати родзинки та чорнослив у сотейник із пшоном (трохи сухофруктів залишивши для подачі). Перемішати.

Додати цукор і вершкове масло. Перемішати й готувати 8-10 хвилин на маленькому вогні, помішуючи.

Пшоняна каша з чорносливом та родзинками (без молока) готова.

Розкласти кашу по тарілках, доповнити відкладеними сухофруктами й одразу подавати до столу.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Зображення створене ШІ
Веганство як екологічний вибір: зменшення впливу на довкілля через тарілку
2 хв на прочитання9 годин тому
ФОТО: ілюстративне
У межах реформи рибної галузі пріоритетом є інвестиції і простежуваність біоресурсів
1 хв на прочитання16 годин тому
Фото: «Їжа легко»
Листкові коржі на сковороді — рецепт неймовірно простий у приготуванні
2 хв на прочитання18 годин тому
ФОТО: ілюстративне
Мінагрополітики запускає два електронні реєстри у межах проєкту єТваринництво
2 хв на прочитання18 годин тому
Залучення інвестицій і контроль за водними біоресурсами: основні питання реформування рибної галузі
1 хв на прочитанняВчора
Картопля в Україні за рік подорожчала майже втричі
1 хв на прочитанняВчора
Домашній паштет із курячої печінки — чудово підходить як перекус або як ситний сніданок
2 хв на прочитанняВчора
Осіннє зариблення в Україні: старт нової кампанії
2 хв на прочитання09 Жовтня 2024