- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Простий рецепт смачної закуски та соусу: Аджика з яблуками та перцем
Простий рецепт смачної закуски та соусу: Аджика з яблуками та перцем
Рецепт аджики доволі пікантний
Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, як приготувати аджику з яблуками та перцем на зиму. Спробуйте і ви цю смачну закуску!
Аджику можна використовувати як соус до м'ясних страв або ж смакуйте її як холодну закуску, пише «maximum.fm». Цей рецепт аджики доволі пікантний, але ви можете контролювати та регулювати гостроту.
Інгредієнти на 7 л аджики:
- 5 кг томатів
- 1 кг яблук сорту Антонівка (чи інших кисло-солодких)
- 1 кг моркви
- 1 кг солодкого перцю
- 5 гострих перчин
- 300 г часнику
- 2 склянки цукру
- 1 склянка оцту
- 3 ст. л. солі
Рецепт аджики з яблуками та перцем:
- Ретельно помийте 5 кг томатів, по 1 кг яблук, моркви та солодкого перцю. Наріжте великими шматками, аби зручно було викладати у м'ясорубку.
- Перекрутіть всі овочі та фрукти через м'ясорубку та викладіть у велику каструлю. Варіть аджику на невеликому вогні протягом 1 години 40 хвилин, періодично помішуючи.
- Тим часом помийте 5 гострих перчин, розріжте вздовж та видаліть насіння. Очистьте від лушпиння 300 г часнику. Перекрутіть перець із часником через м'ясорубку.
- Коли аджика провариться потрібну кількість часу, додайте у каструлю перекручений часник із перцем. Всипте 2 склянки цукру та 3 ст. л. солі. Варіть під закритою кришкою ще 40 хвилин.
- Наприкінці влийте 1 склянку оцту та ретельно перемішайте. Тут можливі варіанти – оцет підійде як звичайний, так і яблучний. Розлийте аджику у стерилізовані банки, закрутіть кришками та дайте охолонути. Після цього зберігайте у прохолодному місці.
Більше з розділу Агро
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
В Україна почала дешевшати морква: чого чекати на свята?
Данія засадить лісом 15% своїх сільгоспугідь
У ДАР з'явиться система оповіщення для бджолярів - Мінагро
Інвестиції у рибне господарство: Рада ухвалила відповідний закон
Млинці «Тануть у роті» — покроковий рецепт
Україна через слабкий врожай потребує імпорту картоплі
Віталій Коваль: у держбюджеті-2025 рік на агросектор заклали майже 8 млрд грн
Більше з GreenPost
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та залучати інвестиції для відновлення економіки
На Одещині - спалах АЧС
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок