- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Простий рецепт смачної закуски та соусу: Аджика з яблуками та перцем
Простий рецепт смачної закуски та соусу: Аджика з яблуками та перцем
Рецепт аджики доволі пікантний

Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, як приготувати аджику з яблуками та перцем на зиму. Спробуйте і ви цю смачну закуску!
Аджику можна використовувати як соус до м'ясних страв або ж смакуйте її як холодну закуску, пише «maximum.fm». Цей рецепт аджики доволі пікантний, але ви можете контролювати та регулювати гостроту.
Інгредієнти на 7 л аджики:
- 5 кг томатів
- 1 кг яблук сорту Антонівка (чи інших кисло-солодких)
- 1 кг моркви
- 1 кг солодкого перцю
- 5 гострих перчин
- 300 г часнику
- 2 склянки цукру
- 1 склянка оцту
- 3 ст. л. солі
Рецепт аджики з яблуками та перцем:
- Ретельно помийте 5 кг томатів, по 1 кг яблук, моркви та солодкого перцю. Наріжте великими шматками, аби зручно було викладати у м'ясорубку.
- Перекрутіть всі овочі та фрукти через м'ясорубку та викладіть у велику каструлю. Варіть аджику на невеликому вогні протягом 1 години 40 хвилин, періодично помішуючи.
- Тим часом помийте 5 гострих перчин, розріжте вздовж та видаліть насіння. Очистьте від лушпиння 300 г часнику. Перекрутіть перець із часником через м'ясорубку.
- Коли аджика провариться потрібну кількість часу, додайте у каструлю перекручений часник із перцем. Всипте 2 склянки цукру та 3 ст. л. солі. Варіть під закритою кришкою ще 40 хвилин.
- Наприкінці влийте 1 склянку оцту та ретельно перемішайте. Тут можливі варіанти – оцет підійде як звичайний, так і яблучний. Розлийте аджику у стерилізовані банки, закрутіть кришками та дайте охолонути. Після цього зберігайте у прохолодному місці.
Більше з розділу Агро

Сезон лохини в розпалі: ціни на ягоду в Україні стрімко падають
1 хв на прочитанняВчора

Президент підписав закон, що змінить правила рибного ринку в Україні
1 хв на прочитанняВчора

На Донеччині деревину з вигорілих лісів використають для фортифікацій - Шмигаль
1 хв на прочитанняВчора

ЄС погодив нову угоду з Україною щодо агроекспорту: що змінилося
3 хв на прочитанняВчора
Літня насолода на тарілці: готуємо холодний борщ по-українськи за 15 хвилин
1 хв на прочитання02 Липня 2025
Нашестя сарани на Одещині: поля в Болградському районі атакують шкідники
1 хв на прочитання02 Липня 2025
На Одещині засудили трьох рибалок за незаконний вилов
2 хв на прочитання02 Липня 2025
Жнива під обстрілами та заморозками: як проходить збиральна кампанія на Запоріжжі
2 хв на прочитання02 Липня 2025
Більше з GreenPost

Досліди на тваринах. Що насправді відбувається з тваринами у лабораторіях?
4 хв на прочитаннягодина тому

Європейський Союз планує зменшити викиди CO2 на 90 % до 2040 року. Чи можливо?
5 хв на прочитання3 години тому

Навчають чи дезорієнтують? Вплив рілсов на логіку та пам'ять
4 хв на прочитання3 години тому

Секрети сучасного ландшафтного дизайну: як створити стильний і невибагливий сад на невеликій ділянці (ФОТО)
3 хв на прочитання8 годин тому
«Гарячий атом» — Швейцарія зупинила блок АЕС через аномальну спеку
2 хв на прочитання8 годин тому
У повітрі біля епіцентру вибуху на Житомирщині зафіксовано перевищення шкідливих речовин
1 хв на прочитанняВчора
У румунських Карпатах ведмідь на смерть загриз туриста-мотоцикліста
1 хв на прочитанняВчора
Найкращим атлетом України став лучанин із синдромом Дауна Валентин Новосад
2 хв на прочитанняВчора