Догори
Дати відгук

Простий лимонний пиріг — полюбляють готувати не лише професійні кондитери, а й домогосподарки

Попри швидкість приготування та малу кількість інгредієнтів, він вийде неймовірно смачним, повітряним і соковитим.

1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Лимонні пироги полюбляють готувати не лише професійні кондитери, а й домогосподарки, адже це чудовий десерт, який підійде як для святкового столу, так і просто для домашніх посиденьок за чашкою чаю. Попри швидкість приготування та малу кількість інгредієнтів, він вийде неймовірно смачним, повітряним і соковитим!

Є дуже багато різноманітних рецептів лимонного пирога: на основі пісочного тіста, листкового чи дріжджового, закриті, відкриті чи навіть у формі кексів. Однак усіх їх об’єднує вишуканий кисло-солодкий смак і незвичайний приємний аромат лимона, який нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

вершкове масло — 200 г;

сметана — 200 г;

борошно — 200 г;

лимони — 2 шт.;

цукор — 200 г;

цукрова пудра — для посипання.

Приготування.

Борошно просіяти. Масло кімнатної температури змішати зі сметаною та борошном. Замісити тісто. Накрити серветкою, відкласти на 30 хвилин.

Лимони добре вимити, ошпарити окропом. Нарізати шматочками, пропустити через м’ясорубку чи змолоти в блендері. Додати цукор, добре перемішати, щоб він розчинився.

Тісто розділити на дві частини. Одну половину розкачати, перенести на змазане маслом деко. Викласти лимонну начинку. Накрити другою половиною тіста, краї защипнути, зверху виделкою чи сірником зробити кілька дірочок.

Випікати в добре розігрітій духовці до золотистої скоринки.

Готовий пиріг остудити, посипати цукровою пудрою, порізати на шматочки довільної форми.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: правоохоронці звільнили людей, яких злочинці тримали у неволі на Київщині / Нацполіція
Під Києвом правоохоронці звільнили з неволі 31 "раба"
2 хв на прочитання15 хвилин тому
Фото: ілюстративне / ВВС
В 11 трлн євро оцінили прісноводні запаси Європи: навіщо?
4 хв на прочитаннягодина тому
Пожежники використовують човен для евакуації громадян після повені у Фаенці, регіон Емілія-Романья, Італія, 19 вересня 2024 року. Фото: Fabrizio Zani/LaPresse via AP
Майже 50% безпрецедентних погодних явищ 2024 року припали на Європу — ВМО
5 хв на прочитання3 години тому
Фото: аропорт Хітроу (Лондон, Велика Британія) / Reuters
Аеропорт Хітроу у Лондоні знову працює після знеструмлення через пожежу напередодні
1 хв на прочитання4 години тому
Полювати дозволено: в Іспанії парламент припинив дію заборони на відстріл вовків
1 хв на прочитання6 годин тому
Бетонні сови: простий і стильний спосіб прикрасити сад із користю (ФОТО)
4 хв на прочитання11 годин тому
Варто лише уважно роззирнутися: британська фотопремія показала дивовижне життя дикої природи у містах
4 хв на прочитання12 годин тому
Нові правила направлень від сімейних лікарів: в НСЗУ роз’яснили, що зміниться для пацієнтів у 2025 році
3 хв на прочитанняВчора