- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Простий лимонний пиріг — полюбляють готувати не лише професійні кондитери, а й домогосподарки
Простий лимонний пиріг — полюбляють готувати не лише професійні кондитери, а й домогосподарки
Попри швидкість приготування та малу кількість інгредієнтів, він вийде неймовірно смачним, повітряним і соковитим.

Лимонні пироги полюбляють готувати не лише професійні кондитери, а й домогосподарки, адже це чудовий десерт, який підійде як для святкового столу, так і просто для домашніх посиденьок за чашкою чаю. Попри швидкість приготування та малу кількість інгредієнтів, він вийде неймовірно смачним, повітряним і соковитим!
Є дуже багато різноманітних рецептів лимонного пирога: на основі пісочного тіста, листкового чи дріжджового, закриті, відкриті чи навіть у формі кексів. Однак усіх їх об’єднує вишуканий кисло-солодкий смак і незвичайний приємний аромат лимона, який нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти:
вершкове масло — 200 г;
сметана — 200 г;
борошно — 200 г;
лимони — 2 шт.;
цукор — 200 г;
цукрова пудра — для посипання.
Приготування.
Борошно просіяти. Масло кімнатної температури змішати зі сметаною та борошном. Замісити тісто. Накрити серветкою, відкласти на 30 хвилин.
Лимони добре вимити, ошпарити окропом. Нарізати шматочками, пропустити через м’ясорубку чи змолоти в блендері. Додати цукор, добре перемішати, щоб він розчинився.
Тісто розділити на дві частини. Одну половину розкачати, перенести на змазане маслом деко. Викласти лимонну начинку. Накрити другою половиною тіста, краї защипнути, зверху виделкою чи сірником зробити кілька дірочок.
Випікати в добре розігрітій духовці до золотистої скоринки.
Готовий пиріг остудити, посипати цукровою пудрою, порізати на шматочки довільної форми.
Більше новин читайте на GreenPost.







