Догори
Дати відгук

Проблеми та потреби молочного сектору – головні теми Дорадчої Ради швейцарсько-української програми QFTP

Одним із важливих напрямків роботи Держпродспоживслужби є вирішення проблеми резистентності до антибіотиків у молочному скотарстві.

2 хв на прочитання26 Червня 2024, 14:22
Проблеми та потреби молочного сектору Проблеми та потреби молочного сектору
Поділитись:

Неконтрольоване застосування антимікробних засобів на фермах сприяє збільшенню кількості бактерій, стійких до антибактеріальних препаратів. У зв'язку з цим Держпродспоживслужба посилює свої заходи в цьому напрямку. Про це повідомив перший заступник Голови Держпродспоживслужби Олег Осіян під час Дорадчої Ради компонента "Молочний сектор" швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP).

Під час заходу учасники обговорили розвиток експорту української молочної продукції, стан імплементації нормативно-правової бази відповідно до вимог ЄЄ, а також поточні проблеми та потреби молочного сектору.

«Одним із важливих напрямків роботи Держпродспоживслужби є вирішення проблеми резистентності до антибіотиків у молочному скотарстві. Сподіваюся, що за підтримки Швейцарії в рамках спільного проєкту QFTP ми зможемо вирішити це завдання. Ми вже маємо п'ять років успішної співпраці в реалізації Програми контролю сирого молока», – зазначив Олег Осіян.

Крім того учасники розглянули результати підвищення якості сирого молока в Україні за допомоги впровадження Програми контролю сирого молока, яка формує еквівалентних Європейському Союзу процедур ризик-орієнтованого контролю через регулярний моніторинг періодичних перевірок сирого молока з боку компетентного органу.

За результатами заходу напрацьовано майбутні напрями співпраці фахівців Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, бізнес-об'єднань та надавачів послуг у молочному секторі та експертами QFTP з метою вдосконалення нормативно-правової бази, бізнес-середовища та розвитку торгівельного потенціалу на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Даний захід проводився за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FIBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Більше новин читайте на GreenPost

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.