Догори
Дати відгук

Молоді українці з надскладними деформаціями лицевого скелету лікуватимуться у відомого реконструктивного хірурга

Це перша місія у рамках декларації про співпрацю між міністерствами охорони здоров'я України і Франції

1 хв на прочитання28 Листопада 2023, 13:23
Лікування надскладних деформацій лицевого скелету Лікування надскладних деформацій лицевого скелету
Поділитись:

До Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» приїхав черепно-лицевий і реконструктивний хірург з французького Парижу Роман Хоссейн Хонсарі. Про це розповіли в Центрі дитячої медицини  "Охматдиту".

Відтак, хлопці і дівчата з надскладними деформаціями лицевого скелету, яким раніше не могли допомогти в Україні, отримали шанс на одужання.

Як зазначили в лікарні, найстаршому пацієнту - без п’яти хвилин 18 років, тобто для нього цей шанс справді доленосний, адже уже зовсім скоро він буде пацієнтом клінік для дорослих. Наймолодшому - 16 років. Усі пацієнти мають деформації лицевого скелету, які досі ніхто не зміг скоригувати в Україні. Шанс запропонували у найкращій дитячій клініці Necker-Enfants Malades Hospital у Франції.

Усі пацієнти, яких лікарі відібрали для операцій, пройшли ретельні обстеження, їм склали індивідуальний план лікування з 3D-реконструкцією. І вже сьогодні стартувала перша операція. Українська сторона наголошує, що це унікальні реконструктивні операції.

Візит доктора Хонсарі, відомого застосуванням передових технологій в операційній - це не тільки унікальна можливість для пацієнтів, а й нагода для українських хірургів вчитися у найкращих колег світового масштабу, аби пізніше робити такі втручання у себе вдома.

Свіжі новини на GreenPost.ua.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.