Помилки при харчуванні на роботі: дієтолог розповідає, як запобігти голодній непритомності, гастриту і зайвій вазі
Життя «під диктовку» офісного стилю день у день створює рутинні звички, які не завжди бувають на користь здоров’ю.
Знайдеться не багато людей, які можуть сказати, що на роботі легко підтримувати здорове харчування — і не важливо, де і ким ви працюєте. Про це нагадує лікар-дієтолог Світлана Фус.
Життя «під диктовку» офісного стилю день у день створює рутинні звички, які не завжди бувають на користь здоров’ю, говорить лікар.
«Якщо ви всерйоз задумалися про своє здоров’я та здорове харчування, але при цьому активно працюєте та не хочете довести себе до голодної непритомності чи гастриту, або «приносити» зайву вагу з офісу, перед вами неминуче постане питання: «Як харчуватися на роботі»?» — наголошує дієтолог.
Вона перераховує найпоширеніші помилки в харчуванні на роботі.
Багато тонізуючих напоїв. Чай, кава, енергетики, а також споживання солодких напоїв у великій кількості погіршує засвоєння заліза і кальцію з їжі. ⠀
Занадто великі перерви між прийомами їжі чи дуже часті перекуси, харчування всухом’ятку, погане пережовування їжі через брак часу. Ці звички призводять до застійних процесів у жовчовивідних шляхах, до загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.
Одноманітне харчування. Багато людей щодна приносять на роботу один і той же набір страв. Так легше, не потрібно думати, що приготувати. Однак упродовж тривалого часу таке харчування може призвести до дефіциту вітамінів і мінералів. ⠀
Їжа швидкого приготування, фаст-фуд. Як результат — «перебір» глюкози і жирів. Це може сприяти розвитку цукрового діабету, порушення обміну речовин, надлишковій масі тіла. ⠀
Зайве вживання солодощів через міфи, що розумова праця вимагає додаткової енергії для головного мозку. Насправді, енергії і так вистачає — близько 19 % від величини основного обміну припадає на цю розумову роботу. Зниження працездатності насамперед буде через неповноцінне та нерегулярне харчування.
Недостатня кількість у раціоні фруктів, овочів і зелені.
«Правильне харчування на роботі має стати вашою здоровою звичкою», — переконана Світлана Фус.
Також ми розповідали про антидієтичний підхід — інтуїтивне харчування: що радить дієтолог.