Догори
Дати відгук

Маринуємо помідори з виноградом на зиму

Простий та цікавий рецепт

1 хв на прочитання22 Вересня 2022, 13:25
Поділитись:

Мариновані помідори - корисні рекомендації

  • Кожен рецепт написаний для банки об'ємом 3 л. Ви можете самі вирішувати, яка кількість помідорів візьмете. Головне - укладайте їх щільно і заливайте рідиною до самого краю.
  • Обов'язково ретельно мийте всі інгредієнти, а банки стерилізуйте.
  • Невеликий секрет: якщо хочете уникнути "підривання" консервації, проткніть зубочисткою місце плодоніжки овоча.
  • Після того, як закатаєте банки, переверніть їх, накрийте теплою тканиною і поставте на кришки.

Як маринувати помідори на зиму з виноградом

  • часник - 6-8 зубчиків;
  • болгарський перець - 1 шт;
  • кріп - 3 парасольки;
  • помідори - 1.5-2 кг;
  • білий виноград - 450 гр;
  • вода - 1.5 л (приблизно);
  • сіль - 3 ст. л;
  • цукор - 5 ст. л;
  • яблучний оцет - 2.5 ст. л;
  • соєвий соус - 2-3 ст.л (за бажанням).

На дно банки викладаємо нарізані часник, перець і кріп. Утрамбовуємо помідори, чергуючи їх з виноградом. Наливаємо в банку окріп, накриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин. Потім зливаємо воду в каструлю, додаємо сіль, цукор і кип'ятимо 5 хвилин. 

Додаємо в банку яблучний оцет, соєвий соус і розсіл, а після - закочуємо.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.