Догори
Дати відгук

Помідори з кетчупом чилі на зиму

Результат перевершив усі очікування

2 хв на прочитання06 Вересня 2022, 13:00
Поділитись:

 

Інгредієнти:

  • помідори,
  • 8 склянок води, (склянка 250 мл)
  • листя хрону,
  • часник,
  • листя смородини,
  • сіль,
  • цукор,
  • оцет
  • кетчуп чилі

Приготування:

Цей рецепт розрахований на 5 літрових банок, тому помідори я намагаюся вибирати не надто великі. Тут банки для консервації помідорів я не стерилізую, тому що вони заливатимуться спочатку окропом, а потім киплячим маринадом і це цілком замінить звичну стерилізацію.

На дно вимитих банок я укладаю 1 листок хрону (можна використовувати корінь), 3 листки смородини та 2 порізані зубчики часнику. Так само можна додати чайну ложку насіння кропу або гілочку кропу. Іноді я додаю гілочку селери, яка надає консервованим помідорам приємного пряного смаку. У принципі, в консервацію можна додавати всі улюблені приправи – лавровий лист, чорний перець, запашний перець тощо.

Після цього укладаю помідори в банки, намагаючись заповнити їх якомога щільніше. Звичайно ж, не варто вживати особливих зусиль, щоб не розчавити помідори.

Воду ставлю на плиту та доводжу до кипіння. Після цього заливаю помідори та залишаю на 7-10 хвилин. Не хвилюйтеся, якщо вказаної в рецепті води не вистачить, щоб заповнити всі банки. Просто намагайтеся розподілити її по банках рівномірно. Після того, як в маринад покладемо решту інгредієнтів, його буде достатньо для заповнення всіх банок. Заливаю окропом помідори.

Поки помідори стоять з водою, в каструлю додаю 2 столові ложки солі (з гіркою), 1 склянку цукру, 1 склянку оцту та 6-8 столових ложок кетчупу чилі. Я кладу 6 ложок, а якщо хтось любить гостріше, то краще покласти 8 ложок. Через 10 хвилин зливаю воду з банок у каструлю з рештою інгредієнтів і доводжу до кипіння.

Після цього залишається лише залити банки з помідорами маринадом та закрутити.

Такі консервовані помідори виходять із неймовірно насиченим смаком. За цим рецептом я закриваю і огірки. Тільки при консервації огірків їх потрібно двічі заливати окропом, залишаючи на 7-10 хвилин і лише на третій раз заливати маринадом.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Завдано місцевому бюджету збитків на 6,2 млн грн
Керівництво заповідника на Закарпатті завдало місцевому бюджету збитків на 6,2 млн грн
1 хв на прочитання4 хвилини тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Поєднання вишуканих троянд і хвойних рослин у ландшафтному дизайні — яскраве рішення (ФОТО)
1 хв на прочитання53 хвилини тому
Фото з відкритих джерел
На півдні Бразилії найсильніша за останні 80 років повінь, приблизно 55 людей загинуло (ФОТО)
1 хв на прочитаннягодина тому
Капсула «Оріон» після підводних випробувань у лютому 2024 року. Фото: Patrick T. Fallon/AFP/Getty Images
А тепер ще й теплозахисний екран: у NASA з’явилася додаткова причина відкласти відправку людей на Місяць
3 хв на прочитання7 годин тому
Бадан може стати справжньою окрасою саду (ФОТО)
1 хв на прочитання8 годин тому
Час для розумних фінансових рішень і інвестицій: гороскоп на понеділок, 6 травня
2 хв на прочитанняВчора
На Буковині через укус змії чоловіка госпіталізували медики
2 хв на прочитанняВчора
Вакцина COVID-19 зберегла життя 14,4 млн жителям планети: дослідження
1 хв на прочитанняВчора