Догори
Дати відгук

Полярники поділилися світлинами яскравого зоряного неба над Антарктидою

Українські полярники опублікували знімки зоряного неба над антарктичною станцією "Академік Вернадський".

1 хв на прочитання01 Серпня 2024, 13:16
Фото: Національний антарктичний науковий центр Фото: Національний антарктичний науковий центр
Поділитись:

Чисте нічне небо, яскраві зорі і сузір'я: у місті такого не побачиш. Та й у селах таке видовище із поступовим забрудненням атмосфери стає все більш рідкісним явищем. Українські полярники поділилися світлинами напрочуд яскравого зоряного неба над антарктичною станцією "Академік Вернадський".

"Ділимося з вами неймовірними світлинами зоряного неба над станцією "Академік Вернадський". Це досить рідкісне явище, адже в нашому регіоні Антарктики постійно хмарно. Чи можна з України дивитися одночасно з полярниками на одні й ті ж зорі? Частково, і справа не тільки в різниці у часі", - розповіли полярники.

У Південній півкулі, де розташований континент Антарктида, – власне зоряне небо. Там можна побачити 45 сузір’їв, які недоступні в Північній півкулі. Найвідомішим є Південний хрест. За ним можна визначити напрямок на Південний полюс.

Проте є сузір’я, які можна бачити з обох півкуль (хоч інколи в різний час). Вони розташовані в районі екватора. Також майже з будь-якого куточка Землі можна побачити найяскравішу зірку нічного неба – Сіріус (сузір'я Великого Пса).

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.