Догори
Дати відгук

По річках Пермського краю тече сірчана кислота (відео)

1 хв на прочитання07 Жовтня 2020, 10:20
Поділитись:

Якщо на Камчатці від виливу у воду невідомих речовин вже загинули тисячі мешканців Тихого океану, то в уральських річках Кизел і Північна Вильва тече отруйна суміш, яка небезпечна для життя людей. Приголомшливі кадри забруднених річок опублікували в соціальних мережах РІА Новини.

На опублікованих кадрах видно річки, пофарбовані в колір охри. За словами завідувача лабораторією геології техногенних процесів Миколи Максимовича, через екологічну катастрофу приблизно 500 км річок виведено з водокористування.

 "Там не тільки залізо, там міститься дуже багато різних важких металів. І причому концентрації - це десятки і сотні ГДК. Ну, а заліза там взагалі позамежні концентрації: в 10 000 ГДК і більше", — говорить вчений.

Вчений стверджує, що кінцевою ділянкою накопичення шкідливих речовин  стане Камське водосховище, звідки забирається питна вода для жителів російського міста Пермь. За його словами, виливи можуть отруювати річки ще протягом ста-двохсот років.

Про масштабну екологічну проблему стало відомо наприкінці минулого тижня. Вчені Пермського державного національного дослідницького університету опублікували знімки з космосу, на яких видно наслідки потрапляння в річки кислих вод з шахт Кизеловського вугільного басейну, закритих ще в 90-і роки.

Нагадаємо, на відновлення екосистеми Камчатки піде більше 10 років.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко