- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пісні смажені пиріжки з картоплею — смачний рецепт із продуктів, які є на кожній кухні
Пісні смажені пиріжки з картоплею — смачний рецепт із продуктів, які є на кожній кухні
Подавати пиріжки треба теплими.
Навіть якщо ви дотримуєтесь посту, можна приготувати смачні смажені пиріжки з картоплею. Для цього знадобляться лише продукти, які є практично на кожній кухні.
Інгредієнти:
борошно пшеничне — 1 кг;
дріжджі сухі активні — 1 пакетик (11 г);
олія — 4 ст. ложки (для тіста) + 30 г (для начинки) + приблизно 200 г (для смаження);
вода тепла кип'ячена — 0,5 л;
цукор — 1 ст. ложка;
сіль — 1 ч. ложка;
картопля — 0,8-1 кг;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
лавровий лист — 1 шт.;
сіль — за смаком;
перець — за смаком.
Приготування.
Борошно просіяти.
У миску налити теплу воду. Додати сіль, цукор, олію та дріжджі. Добре перемішати.
Додати пару склянок борошна, перемішати.
Потім, додаючи муку частинами (по склянці), руками замісити тісто. Накрити тісто рушником і поставити у тепле місце.
Хвилин через 20-30 (коли тісто збільшиться вдвічі) обім'яти тісто.
Почистити та вимити картоплю. Нарізати шматочками.
Закип'ятити чайник.
Викласти картоплю в каструлю, залити окропом. Посолити, додати лавровий лист. Варити картоплю на середньому вогні до готовності (близько 20 хвилин).
Тим часом почистити і вимити цибулю. Нарізати кубиками.
Розігріти сковороду, налити олію. Викласти в розігріту олію нарізану цибулю. Смажити на середньому вогні, помішуючи до золотистого кольору.
З готової картоплі злити всю воду, розім'яти картоплю у пюре. Додати смажену цибулю, разом із олією, поперчити і добре перемішати. Начинку охолодити.
Розділити тісто на 4 частини. Кожну частину скачати у ковбаску. Ковбаски нарізати шматочками. Шматочки скачати в кульки (розміром із невелике куряче яйце).
Кожну кульку тіста розкачати качалкою в коржик. Викласти в центр коржика картопляну начинку (близько 1 ст. ложки). Добре зліпити краї тіста, сформувати пиріжок.
Таким чином зліпити всі пиріжки з картоплею, викладаючи їх на посипану борошном обробну дошку.
Розігріти казанок. У казанок налити олію (близько 1 склянки). У гарячу олію акуратно опустити пиріжки швом униз. Смажити пиріжки з картоплею до золотистого кольору на середньому вогні (приблизно 2 хвилини), потім перевернути їх і смажити з іншого боку.
Готові пиріжки можна викладати на паперову серветку (паперовий рушник), аби забрати зайвий жир.
Пісні смажені пиріжки з картоплею готові. Подавати пиріжки теплими.
Також ми розповідали про дріжджові пиріжки з буряком та яблуками — готуються на сковороді з бюджетних продуктів.