- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Дріжджові пиріжки з буряком та яблуками — готуються на сковороді з бюджетних продуктів
Дріжджові пиріжки з буряком та яблуками — готуються на сковороді з бюджетних продуктів
Обсмажувати їх треба приблизно по 3 хвилини до золотистості.
Дріжджові пиріжки з буряком та яблуками готуються на сковороді. Для їх приготування потрібні цілком бюджетні продукти. Можна використовувати яблучне пюре із домашніх заготовок чи готове пюре із дитячого харчування, а за бажання можна приготувати пюре зі свіжих яблук. Для цього яблука потрібно очистити від шкірки та насіння, нарізати невеликими шматочками і відварити в невеликій кількості води близько 7 хвилин, до м'якості. Воду злити, яблука остудити та пюрувати блендером.
Інгредієнти:
борошно — 420 г;
вода тепла — 230 мл;
олія — 60 мл;
дріжджі сухі — 5 г (1½ ч. ложки);
цукор — 20 г;
сіль — 5 г (1 ч. ложка без гірки);
буряк — 250 г;
яблучне пюре — 170 г або яблука — 200-240 г;
цукор — 70 г;
олія рослинна рафінована (для смаження) — 150 мл.
Приготування.
Буряк залити водою і відварювати близько 1 години до готовності. Потім остудити.
Для тіста в миску налити теплу воду (230 мл), всипати сіль, цукор і дріжджі.
Все перемішати віничком, аби сіль і цукор розчинилися.
Всипати 300 г борошна.
Почати замішувати тісто ложкою, під час замішування додавати олію.
Продовжувати вимішувати тісто руками, поступово підсипаючи борошно, що залишилося. Тісто виходить м'яке й еластичне.
Тісто залишитиаємо в мисці, накрити плівкою і поставити в тепле місце на 40-60 хвилин для підйому.
Буряк, що остигнув, очистити і натерти на великій тертці. Відтиснути, видаляючи зайвий сік, відправити в миску.
До буряків додати яблучне пюре та всипати цукор.
Все перемішати — начинка готова.
Потім начинку покласти в сито і залишити на 10-15 хвилин, аби стекла зайва рідина. Можна трохи притиснути начинку столовою ложкою. При формуванні пиріжків начинку краще так і залишити в ситі, щоби рідина стікала.
Тісто, що підійшло, викласти на присипану борошном поверхню, злегка обім’яти.
Тісто поділити на 10 шматочків. З них сформувати кульки.
Розкачати кульку в коржик завтовшки близько 4 мм.
На корж викласти частину начинки.
З'єднати краї коржика над начинкою, формуючи довгастий пиріжок, добре скріпити.
Трохи підігнути всередину два краєчки шва.
Перевернути на шов і обережно злегка притиснути пиріжок, аби він набув більш плоскої форми.
Так сформувати всі пиріжки з тіста, що залишилося, і начинки.
У сковороді добре розігріти олію. Олія повинна вкривати пиріжки до половини. Викласти пиріжки швом униз на сковороду.
Обсмажувати пиріжки на вогні нижче середнього з кожного боку приблизно по 3 хвилини до золотистості.
Готові пиріжки перекласти на паперову серветку, щоб увібралася зайва олія.
Пиріжки з буряком та яблуками готові.
Також ми розповідали про смачні пиріжки на кефірі (з картоплею чи будь-якою іншою начинкою) — дуже простий рецепт.