Догори
Дати відгук

Дріжджові пиріжки з буряком та яблуками — готуються на сковороді з бюджетних продуктів

Обсмажувати їх треба приблизно по 3 хвилини до золотистості.

3 хв на прочитання06 Лютого 2023, 20:48
Поділитись:

Дріжджові пиріжки з буряком та яблуками готуються на сковороді. Для їх приготування потрібні цілком бюджетні продукти. Можна використовувати яблучне пюре із домашніх заготовок чи готове пюре із дитячого харчування, а за бажання можна приготувати пюре зі свіжих яблук. Для цього яблука потрібно очистити від шкірки та насіння, нарізати невеликими шматочками і відварити в невеликій кількості води близько 7 хвилин, до м'якості. Воду злити, яблука остудити та пюрувати блендером.

Інгредієнти:

борошно — 420 г;

вода тепла — 230 мл;

олія — 60 мл;

дріжджі сухі — 5 г (1½ ч. ложки);

цукор — 20 г;

сіль — 5 г (1 ч. ложка без гірки);

буряк — 250 г;

яблучне пюре — 170 г або яблука — 200-240 г;

цукор — 70 г;

олія рослинна рафінована (для смаження) — 150 мл.

Приготування.

Буряк залити водою і відварювати близько 1 години до готовності. Потім остудити.

Для тіста в миску налити теплу воду (230 мл), всипати сіль, цукор і дріжджі.

Все перемішати віничком, аби сіль і цукор розчинилися.

Всипати 300 г борошна.

Почати замішувати тісто ложкою, під час замішування додавати олію.

Продовжувати вимішувати тісто руками, поступово підсипаючи борошно, що залишилося. Тісто виходить м'яке й еластичне.

Тісто залишитиаємо в мисці, накрити плівкою і поставити в тепле місце на 40-60 хвилин для підйому.

Буряк, що остигнув, очистити і натерти на великій тертці. Відтиснути, видаляючи зайвий сік, відправити в миску.

До буряків додати яблучне пюре та всипати цукор.

Все перемішати — начинка готова.

Потім начинку покласти в сито і залишити на 10-15 хвилин, аби стекла зайва рідина. Можна трохи притиснути начинку столовою ложкою. При формуванні пиріжків начинку краще так і залишити в ситі, щоби рідина стікала.

Тісто, що підійшло, викласти на присипану борошном поверхню, злегка обім’яти.

Тісто поділити на 10 шматочків. З них сформувати кульки.

Розкачати кульку в коржик завтовшки близько 4 мм.

На корж викласти частину начинки.

З'єднати краї коржика над начинкою, формуючи довгастий пиріжок, добре скріпити.

Трохи підігнути всередину два краєчки шва.

Перевернути на шов і обережно злегка притиснути пиріжок, аби він набув більш плоскої форми.

Так сформувати всі пиріжки з тіста, що залишилося, і начинки.

У сковороді добре розігріти олію. Олія повинна вкривати пиріжки до половини. Викласти пиріжки швом униз на сковороду.

Обсмажувати пиріжки на вогні нижче середнього з кожного боку приблизно по 3 хвилини до золотистості.

Готові пиріжки перекласти на паперову серветку, щоб увібралася зайва олія.

Пиріжки з буряком та яблуками готові.

Також ми розповідали про смачні пиріжки на кефірі (з картоплею чи будь-якою іншою начинкою) — дуже простий рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.