- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пісні голубці з тертої картоплі та гречки в духовці — не поступаються класичному варіанту ні за смаком, ні за ситністю
Пісні голубці з тертої картоплі та гречки в духовці — не поступаються класичному варіанту ні за смаком, ні за ситністю
Подавати на стіл гарячими, прикрасивши гілочками свіжого кропу чи петрушки.

Хочете спробувати щось нове та корисне замість класичних голубців? Пісні голубці з картоплею та гречкою – це чудова альтернатива, яка не поступається традиційному варіанту ні за смаком, ні за ситністю. Вони не містять м’яса, проте гречка забезпечує страву білками, а картопля — ніжною текстурою та приємним ароматом. Це ідеальний варіант для пісного меню або для тих, хто просто хоче спробувати щось незвичне та смачне.
Рідину, яка виділиться з тертої картоплі, не варто виливати, її можна використати для заливки разом з овочевим або грибним бульйоном. Подавати на стіл гарячими, прикрасивши гілочками свіжого кропу чи петрушки.
До пісних картопляних голубців краще готувати соуси, які доповнять смак — для цього використовуйте багато спецій, овочів чи грибів, але не перегніть. Дуже багато різноманіття в одній заправці може зіпсувати смак.
Інгредієнти:
капуста (велика) — 1 шт.;
картопля — 2 кг;
гречка — 300 г;
цибуля — 3–4 шт.;
часник — 3–4 зубчики;
олія — 3 ст. л.;
лавровий лист — 1–2 шт.;
вода або бульйон — 1,5–2 л;
сіль, перець — до смаку.
Приготування.
З капусти зняти листя й відварити його у підсоленій воді, щоб було злегка м’яке.
Картоплю очистити й натерти на тертці, ретельно відтиснути, щоб позбутися зайвої рідини.
Гречку залити водою й повністю зварити.
Цибулю з часником подрібнити й обсмажити на олії до золотистості.
Тепер змішати всі компоненти й начинити готовою масою листя капусти.
Скласти все у посудину для запікання, залити бульйоном, кинути лаврове листя. Готувати в духовці приблизно 60-80 хвилин при температурі 180 °C.
Більше новин читайте на GreenPost.







