Догори
Дати відгук

Пісні голубці з тертої картоплі та гречки в духовці — не поступаються класичному варіанту ні за смаком, ні за ситністю

Подавати на стіл гарячими, прикрасивши гілочками свіжого кропу чи петрушки.

2 хв на прочитання11 Березня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Хочете спробувати щось нове та корисне замість класичних голубців? Пісні голубці з картоплею та гречкою – це чудова альтернатива, яка не поступається традиційному варіанту ні за смаком, ні за ситністю. Вони не містять м’яса, проте гречка забезпечує страву білками, а картопля — ніжною текстурою та приємним ароматом. Це ідеальний варіант для пісного меню або для тих, хто просто хоче спробувати щось незвичне та смачне.

Рідину, яка виділиться з тертої картоплі, не варто виливати, її можна використати для заливки разом з овочевим або грибним бульйоном. Подавати на стіл гарячими, прикрасивши гілочками свіжого кропу чи петрушки.

До пісних картопляних голубців краще готувати соуси, які доповнять смак — для цього використовуйте багато спецій, овочів чи грибів, але не перегніть. Дуже багато різноманіття в одній заправці може зіпсувати смак.

Інгредієнти:

капуста (велика) — 1 шт.;

картопля — 2 кг;

гречка — 300 г;

цибуля — 3–4 шт.;

часник — 3–4 зубчики;

олія — 3 ст. л.;

лавровий лист — 1–2 шт.;

вода або бульйон — 1,5–2 л;

сіль, перець — до смаку.

Приготування.

З капусти зняти листя й відварити його у підсоленій воді, щоб було злегка м’яке.

Картоплю очистити й натерти на тертці, ретельно відтиснути, щоб позбутися зайвої рідини.

Гречку залити водою й повністю зварити.

Цибулю з часником подрібнити й обсмажити на олії до золотистості.

Тепер змішати всі компоненти й начинити готовою масою листя капусти.

Скласти все у посудину для запікання, залити бульйоном, кинути лаврове листя. Готувати в духовці приблизно 60-80 хвилин при температурі 180 °C.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання4 години тому
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання5 годин тому
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитанняВчора
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитанняВчора
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитанняВчора
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025