Догори
Дати відгук

Пісні голубці з тертої картоплі та гречки в духовці — не поступаються класичному варіанту ні за смаком, ні за ситністю

Подавати на стіл гарячими, прикрасивши гілочками свіжого кропу чи петрушки.

2 хв на прочитання11 Березня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Хочете спробувати щось нове та корисне замість класичних голубців? Пісні голубці з картоплею та гречкою – це чудова альтернатива, яка не поступається традиційному варіанту ні за смаком, ні за ситністю. Вони не містять м’яса, проте гречка забезпечує страву білками, а картопля — ніжною текстурою та приємним ароматом. Це ідеальний варіант для пісного меню або для тих, хто просто хоче спробувати щось незвичне та смачне.

Рідину, яка виділиться з тертої картоплі, не варто виливати, її можна використати для заливки разом з овочевим або грибним бульйоном. Подавати на стіл гарячими, прикрасивши гілочками свіжого кропу чи петрушки.

До пісних картопляних голубців краще готувати соуси, які доповнять смак — для цього використовуйте багато спецій, овочів чи грибів, але не перегніть. Дуже багато різноманіття в одній заправці може зіпсувати смак.

Інгредієнти:

капуста (велика) — 1 шт.;

картопля — 2 кг;

гречка — 300 г;

цибуля — 3–4 шт.;

часник — 3–4 зубчики;

олія — 3 ст. л.;

лавровий лист — 1–2 шт.;

вода або бульйон — 1,5–2 л;

сіль, перець — до смаку.

Приготування.

З капусти зняти листя й відварити його у підсоленій воді, щоб було злегка м’яке.

Картоплю очистити й натерти на тертці, ретельно відтиснути, щоб позбутися зайвої рідини.

Гречку залити водою й повністю зварити.

Цибулю з часником подрібнити й обсмажити на олії до золотистості.

Тепер змішати всі компоненти й начинити готовою масою листя капусти.

Скласти все у посудину для запікання, залити бульйоном, кинути лаврове листя. Готувати в духовці приблизно 60-80 хвилин при температурі 180 °C.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.