Догори
Дати відгук

Пісне печиво з кунжутом — надзвичайно простий рецепт

Таке печиво стане чудовим доповненням до чашки кави або чаю.

1 хв на прочитання19 Грудня 2022, 22:41
Поділитись:

Пісне печиво з кунжутом готується надзвичайно просто. Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти 11 штук.

Інгредієнти:

борошно — 300 г (2 склянки об'ємом 250 мл);

цукор — 120 г;

олія — 90 мл;

кунжут — 20-30 г;

ванілін — 1 дрібка;

сіль — 1 дрібка;

сік лимонний — 1 ч. ложка;

сода — 0,5 ч. ложки;

вода — 100 мл.

Приготування.

Борошно просіяти. Додати цукор, соду, сіль і ванілін. Перемішати.

У сухій суміші зробити заглиблення і влити туди олію й лимонний сік.

Влити воду.

Замісити тісто. Тісто виходить м'яким, еластичним, зовсім не липне до рук. Вага тіста – 620 г.

Увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.

Відщипнути невеликий шматочок тіста, скачати кульку розміром трохи більше за волоський горіх і обваляти в кунжуті. Вчинити так з усім тістом.

Деко застелити пергаментом і викласти туди заготовки. 

Поставити печиво випікатися в розігріту духовку приблизно на 15-20 хвилин. Орієнтуватися на особливості духовки.

Пісне печиво з кунжутом готове.

Таке печиво стане чудовим доповненням до чашки кави або чаю.

Також ми розповідали про сирне печиво-рулет «Ругелах»: оригінальний десерт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро