Догори
Дати відгук

Сирне печиво-рулет «Ругелах»: оригінальний десерт

Коли сирний рулет повністю остигне, його потрібно розрізати за наміченими розрізами на окремі печива-рулетики.

1 хв на прочитання01 Грудня 2022, 00:21
Поділитись:

«Ругелах» — печиво-рулет із сирного тіста, з варенням, горіхами та родзинками. Це оригінальний десерт, який досить просто приготувати.

Інгредієнти:

сир — 180 г;

масло вершкове — 120 г;

цукор — 3 ст. ложки;

молоко — 1 ст. ложка;

кориця мелена — 0,5 ч. ложки;

борошно пшеничне — 1 склянка;

варення густе — 5 ст. ложок;

горіхи волоські — 1/4 склянки;

родзинки темні — 4 ст. ложки.

Приготування.

Вершкове масло кімнатної температури добре розтерти із двома столовими ложками цукру.

Додати сир, ще раз розтерти.

Вмішати в сирну масу просіяне пшеничне борошно. Тісто довго вимішувати не треба, лише до однорідності. Якщо сир вологий, борошна може знадобитися трохи більше.

Зібрати тісто в кулю, загорнути в харчову плівку, прибрати в холодильник на 30-60 хвилин.

Стіл присипати борошном, розкотити сирне тісто прямокутником завтовшки 0,5 см.

Поступово змастити тісто густим варенням.

Посипати тісто родзинками.

Додати волоські горіхи.

Згорнути сирне тісто з начинкою щільним рулетом і перенести на лист із пергаментним папером, виклавши рулет зрізом вниз.

Змастити рулет молоком.

Посипати рулет цукром, що залишився (1 ст.л.) і корицею.

Ножем зробити надрізи на рулеті, на 3/4 глибини рулету. Випікати рулет із сирного тіста в попередньо розігрітій до 180 °С духовці 35-45 хвилин.

Сирний рулет із варенням, горіхами та родзинками повністю остудити, потім розрізати за наміченими розрізами на окремі печива-рулетики.

Також ми розповідали про коржики по-домашньому: як просто приготувати на сковороді.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025