- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Сирне печиво-рулет «Ругелах»: оригінальний десерт
Сирне печиво-рулет «Ругелах»: оригінальний десерт
Коли сирний рулет повністю остигне, його потрібно розрізати за наміченими розрізами на окремі печива-рулетики.
«Ругелах» — печиво-рулет із сирного тіста, з варенням, горіхами та родзинками. Це оригінальний десерт, який досить просто приготувати.
Інгредієнти:
сир — 180 г;
масло вершкове — 120 г;
цукор — 3 ст. ложки;
молоко — 1 ст. ложка;
кориця мелена — 0,5 ч. ложки;
борошно пшеничне — 1 склянка;
варення густе — 5 ст. ложок;
горіхи волоські — 1/4 склянки;
родзинки темні — 4 ст. ложки.
Приготування.
Вершкове масло кімнатної температури добре розтерти із двома столовими ложками цукру.
Додати сир, ще раз розтерти.
Вмішати в сирну масу просіяне пшеничне борошно. Тісто довго вимішувати не треба, лише до однорідності. Якщо сир вологий, борошна може знадобитися трохи більше.
Зібрати тісто в кулю, загорнути в харчову плівку, прибрати в холодильник на 30-60 хвилин.
Стіл присипати борошном, розкотити сирне тісто прямокутником завтовшки 0,5 см.
Поступово змастити тісто густим варенням.
Посипати тісто родзинками.
Додати волоські горіхи.
Згорнути сирне тісто з начинкою щільним рулетом і перенести на лист із пергаментним папером, виклавши рулет зрізом вниз.
Змастити рулет молоком.
Посипати рулет цукром, що залишився (1 ст.л.) і корицею.
Ножем зробити надрізи на рулеті, на 3/4 глибини рулету. Випікати рулет із сирного тіста в попередньо розігрітій до 180 °С духовці 35-45 хвилин.
Сирний рулет із варенням, горіхами та родзинками повністю остудити, потім розрізати за наміченими розрізами на окремі печива-рулетики.
Також ми розповідали про коржики по-домашньому: як просто приготувати на сковороді.