Догори
Дати відгук

Перець маринований з медом : рецепт болгарського перцю на зиму

Кисло-солодкі шматочки перцю з легким присмаком меду, просто універсальна страва: чудово смакують і в салатах, і до гарніру, і у якості закуски.

2 хв на прочитання17 Вересня 2022, 22:12
Поділитись:

Рецепт маринованого перцю з медом

Пропоную разом приготувати пікантні перчинки в ароматному медовому маринаді, соковиті та трішки хрусткі шматочки точно припадуть до душі вашим гостям, це чудова холодна закуска, яка підійде до будь-якого столу. Такщо мерщій починайте приготування, поки сезон перців не закінчився. До речі, закрутка з цих овочів є дуже корисною, в якій міститься чимало вітамінів.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ МАРИНОВАНОГО ПЕРЦЮ

  • 2 кг болгарського перцю

  • 2 літри води

  • 1 склянка оцту 9%

  • 1 склянка цукру

  • 2 столові ложки меду

  • 2 столові ложки солі

  • чорний перець горошком

  • часник.

ЯК ПРИГОТУВАТИ МАРИНОВАНИЙ ПЕРЕЦЬ З МЕДОМ

  • Перець помити, видалити плодоніжки, розрізати кожну перчинку вздовж на 4-6 частин.
  • З води, цукру, оцту, солі та меду зварити маринад.
  • Залити киплячим маринадом порізаний перець і дати постояти 10 хвилин, щоб розм’як.
  • У підготовлені 0,5-літрові банки покласти по 4 горошини і 1 зубку часнику, зверху викладати шматочки перцю, залити маринадом по вінця, накрити кришками.
  • Стерилізувати 0,5-літрові банки з перцем 7 хвилин і закатати.

Чим щільніші та м’ясистіші плоди, тим соковитішою вийде концервація. Обов’язково перед початком приготування спробуйте овочі, щоб не гірчили і тим самим не зіпсували кінцевий результат страви. По бажанню можна покласти в кожну баночку по одному лавровому листку. З одного кілограма перцю у вас вийде дві півлітрові баночки хрустких та ароматних перчиків. Не лякайтесь кількості маринаду, адже під час варіння, їх шматочки зменшаться і випустять свій власний сік, тому рідини точно вистачить.

Також потрібно правильно підібрати мед, чудово підійде липовий, адже якщо взяти гречаний, що має надто різкий запах, то він переб’є повністю смак перцю. Якщо захочете добавити більшу кількість меду, то не забудьте врегулявати вміст цукру та солі. Для подальшого зберігання, відправте їх прохолодне місце. Зберігатися вона може приблизно один рік. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Салат із курячим філе
До Великоднього столу: соковитий салат із курячим філе
1 хв на прочитання4 години тому
 Великодній кошик символізм продуктів які несуть на освячення
Що покласти у Великодній кошик та що краще лишити вдома: символізм продуктів, які несуть на освячення
4 хв на прочитання5 годин тому
Рецепт приготування Деруни Швидка страва
Просто та смачно: перевірений рецепт відмінних дерунів
1 хв на прочитання7 годин тому
На Кіровоградщині лісгосп має сплатити понад 200 тисяч
Фото ілюстративне
Суд повернув громаді Києва земельну ділянку біля Біличанського лісу, на якій розташована траса Київ-Ірпінь
1 хв на прочитання10 годин тому
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання17 годин тому
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитанняВчора
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитанняВчора
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Управління небезпечними відходами
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитання18 хвилин тому
У Києві викрито незаконне казино під прикриттям спортклубу
У Києві викрито незаконне казино під прикриттям спортклубу
1 хв на прочитаннягодина тому
Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитання2 години тому
Закон «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
У ВР зареєстровано проект Закону «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
1 хв на прочитання3 години тому
Переробка та цифрові «паспорти продукції»: Європарламент схвалив нові правила екодизайну
2 хв на прочитання5 годин тому
Хвороба, що поширюється світом: сьогодні Всесвітній день боротьби проти малярії
2 хв на прочитання6 годин тому
Україну накрили «піщані» дощі: чи несуть вони загрозу
1 хв на прочитання7 годин тому
25 квітня - Всесвітній день пінгвінів
2 хв на прочитання8 годин тому