Догори
Дати відгук

Пекіну дають зрозуміти, що можна розглянути й інші версії появи COVID-19, тому краще згорнути допомогу РФ — експерт

Версія з недопросмаженим кажаном уже не така релевантна.

2 хв на прочитання27 Лютого 2023, 16:42
Фото: Yang Wukui / XinHua / Global Look Press Фото: Yang Wukui / XinHua / Global Look Press
Поділитись:

Знову піднімаючи тему походження COVID-19, Китай намагаються застерегти від небажаних політичних кроків. У цьому переконаний військовий журналіст, головний редактор сайту «Кримінальні новини Ізраїлю» Сергій Ауслендер.

Він нагадує, що ще півтора роки тому американська розвідка говорила, що джерело коронавірусу, швидше за все, природне, і не дуже зрозуміло, як він «перескочив» на людину. Тепер же Wall street Journal, з посиланням на джерела, пише, що з'явилася інша версія: вірус створили в лабораторії Уханя, і він «утік» із лабораторії.

«Не те щоб китайці (з огляду на кількість померлих від ковіду у них) спеціально створювали біологічну зброю, пише видання, просто щось порушили — і COVID-19 вирвався на волю з відомими наслідками», — говорить Ауслендер.

Він вважає, що таким чином Пекіну дають зрозуміти, що «версія з недопросмаженим кажаном вже не така релевантна», а отже, можна розглянути й інші, а це матиме наслідки (зокрема юридичні), «тому давайте акуратніше з військовою допомогою Росії». Адже в іншому разі Китаю загрожують позови «на кілька трильйонів», які доведеться виплачувати дуже довго.

«Захід перестав грати в ці ігри з переговорами/розмовами, переконаннями та вмовляннями в стилі пані Меркель (треба з ними розмовляти, треба дати їм зберегти обличчя), а перейшов до агресивної політики — Старий Світ вищирився на диктатури, показуючи їм, що попри всю цю демократичну бюрократію має достатньо важелів, аби сильно ускладнити всіляким відморозкам життя», — говорить Ауслендер.

Нагадаємо, Росія веде переговори з Китаєм про постачання безпілотників-камікадзе: чи варто українцям напружуватися.

Окрім того, американські санкції — це м'ясорубка, з якої можна вибратися тільки у вигляді фаршу: експерт про перспективи Китаю.

Тимчасом Китай націлився на Сибір і Далекий Схід — джерела.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost