- Головна
- Новини
- Агро
- Агробізнес UA
- Український сир дорожчає, імпорт зростає
Український сир дорожчає, імпорт зростає
Особливо вразливими є сегменти «білих» і плавлених сирів

На початку осені українські виробники сиру, попри загальноєвропейські тенденції, підняли ціни на свій товар, що призвело до посилення конкуренції з імпортною продукцією. За даними аналітиків ІНФАГРО, ця ситуація змушує українських виробників шукати нові ринки збуту за кордоном.
Ціновий розрив і зростання імпорту
- Цінова невідповідність: За останній місяць сир у країнах ЄС подешевшав на понад 10%, тоді як в Україні подорожчав на 5%.
- Зростання імпорту: Через цю різницю в цінах у серпні імпорт сиру зріс на 10% порівняно з липнем, значно збільшивши свою частку на українському ринку. Очікується, що восени ця тенденція збережеться.
- Конкуренція: Особливо вразливими є сегменти «білих» і плавлених сирів, де імпорт вже займає значну частку ринку, витісняючи вітчизняні продукти.
Експорт — як порятунок
Попри труднощі на внутрішньому ринку, українські виробники активно нарощують експорт. Продажі напівтвердих сирів на зовнішні ринки минулого місяця зросли на 16% порівняно з минулим роком.
Однак, навіть попри позитивну динаміку експорту, обсяг імпорту в цій категорії досі вдвічі перевищує експортні показники.
Більше новин читайте на GreenPost.







