Догори
Дати відгук

П'ять вуглеводів, яких слід уникати жінкам після 50, аби схуднути

Хоча це не означає, що вам потрібно їсти тільки листя салату.

4 хв на прочитання29 Березня 2022, 07:48
Поділитись:

Не лише чоловіки з віком стають харизматичнішими та привабливішими — жінки після 50 можуть виглядати сексуально і бути більш жаданими, ніж будь-коли. Приклади Дженніфер Лопес та Дженніфер Еністон доводять нам, що навіть під час клімаксу та уповільненого метаболізму можна мати гарну фізичну форму та почуватися добре. Як цього досягти? За допомогою дисциплінованого харчування.

Це не означає, що потрібно їсти тільки листя салату. Але в цьому віці особливо важливо забезпечувати організм поживними речовинами та уникати деяких продуктів. Замолоду більшість із нас може побалувати себе шматком торта чи макаронами, не ризикуючи набрати вагу, але після 50 років наш метаболізм не дасть зробити це без наслідків. MissFit розповідає, які вуглеводні продукти краще викреслити з раціону.

Рис. Рис — чи то чорний, чи то довгозерний, чи басматі — це справжня калорійна бомба. Біла версія у приготовленому вигляді містить близько 240 калорій, але в ній немає вітамінів та мінералів. Якщо ми перевищимо рекомендований розмір порції, а також з'їмо м'ясо або рибу, то швидко потрапимо в калорійну пастку. Крім того, через брак вітамінів рис відразу ж розпізнається і засвоюється організмом як джерело енергії. Рівень цукру в крові та інсулін швидко підвищуються, при цьому почуття ситості не виникає. Це може призвести до появи нового апетиту. Підсумок: ми з'їдаємо більше, ніж планувалося, особливо під час стресової фази клімаксу.

Сухофрукти. Багато хто полюбляє їсти сухофрукти замість солодощів. Сушені фініки, ківі або банани можна додавати до йогурту, смузі або мюслі. Проте сушений варіант далеко не такий корисний, як свіжі фрукти, тому краще уникати його у старшому віці. Залежно від фрукта в плоді міститься від 15 до 20 г натурального цукру. Разом зі жменею сухофруктів ви споживаєте майже вчетверо більше фруктози, ніж зі свіжими фруктами. Після 50 років організм може обробляти таку кількість досить повільно, тому він накопичує надлишки цукру як жир.

Білий хліб. Слід уникати білого хліба з тих самих причин, що й рису. Борошно дрібного помелу містить менше клітковини, ніж цільнозернове борошно, тому крохмаль, що міститься в борошні, швидше розщеплюється в травному тракті, а цукор відразу ж потрапляє в кров. Це різко підвищує рівень інсуліну. Звісно, організм швидко отримує енергію, але потім цукор у крові стрімко падає, і знову з'являється голод. Пшениця також містить фруктан — вуглевод, який у міру старіння важко перетравлюється і ферментується в кишківнику, особливо при повільному метаболізмі. Підсумок: здуття живота.

Пиво. У молодому віці більшість із нас уже помічає, що алкоголь не дає організму нічого доброго. Але з ним варто бути ще обережнішим жінкам старше 50 років, оскільки солі, що містяться в алкоголі, і ферментована фруктоза мають тенденцію пошкоджувати ослаблену травну систему. Вони уповільнюють спалювання жиру, оскільки печінка відразу намагається знешкодити отруту. Тому пиво та спиртні напої — це вбивці стрункості. 2-3 келихи — це вже приблизно 500 кілокалорій, тобто третина щоденної потреби в енергії. Також алкоголь утримує воду, провокує появу набряків та посилює целюліт. Жінкам, які страждають від припливів жару, слід утримуватися від вуглеводного напою.

Паста (макарони). Жінкам старше 50 років краще обмежити споживання цих продуктів, оскільки зроблені з білої муки «класичні» макарони також є вуглеводами короткого ланцюга, які швидко потрапляють у кровотік і можуть сприяти ранній появі діабету. Але це ще не все: тісто для макаронів надзвичайно пористе і має тенденцію вбирати соус. Це робить страву соковитою, але значно збільшує кількість калорій.

Також ми розповідали про 10 продуктів, які не можна їсти натщесерце.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Смачна страва Пиріг з грибами Рецепт приготування
Як приготувати апетитний пиріг з грибами замість звичайної піци
1 хв на прочитання2 години тому
Магістральний водогін на Дніпропетровщині Вода
Запущено чергову ділянку магістрального водогону на Дніпропетровщині: по завершенню пропускатиме 550 тисяч кубічних метрів води на добу
2 хв на прочитання3 години тому
Фото ілюстративне
У Європі квітень б'є глобальний температурний рекорд одинадцятий місяць поспіль: чого чекати далі
1 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Pixabay
Викиди CO₂ від виробництва електроенергії у 2023 р. були рекордно високі, та є й гарні новини про захист клімату — звіт
5 хв на прочитання9 годин тому
Універсальний засіб, який допоможе «омолодити» кущі троянд, виростити помідори та знищити бур’яни
1 хв на прочитання10 годин тому
Інновації для екологічно чистого майбутнього: об’єднання 15-ти стартапів для зміни глобальних продовольчих систем
2 хв на прочитання10 годин тому
Забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині перевищує норму у 7,5 рази: названо причину
2 хв на прочитання11 годин тому
Як приготувати найпростішу овочеву галету: корисна альтернатива піци
1 хв на прочитання13 годин тому