Догори
Дати відгук

Особливості ПТСР у дітей

Діти становлять групу ризику через підвищену схильність до посттравматичного синдрому, вразливість і чутливість.

1 хв на прочитання14 Квітня 2022, 21:13
Поділитись:

Згідно зі статистикою, посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) у дітей виявляють не частіше, ніж у дорослих, але фахівці в області психотерапії запевняють, що розлад у дітей прогресує швидше. Про це розповідає Medikom.

Діти становлять групу ризику через підвищену схильність до посттравматичного синдрому, вразливість і чутливість. Причини розвитку проблеми у дітей — це психологічні травми, неблагополучні соціальні умови й індивідуальні особливості розвитку.

Діагностику патології забезпечує дитячий психіатр. Лікар встановлює, яка психотравмуюча подія відбулася і які зміни в нервовій системі вона спровокувала. В ході діагностики оцінюється реакція маленького пацієнта на вплив подразників, уточнюється наявність спогадів, відтворюваних уві сні, в ході гри або в розмові. Консультація дитячого психолога дозволить встановити тип розладу, визначити схему впливу і встановити прогноз на одужання.

Лікування ПТСР у дітей — це тривала робота з дитячим психологом або психотерапевтом. Комплексна терапія вимагає сукупного використання декількох методик. Пацієнту показана когнітивно-поведінкова корекція, психотерапія і медикаментозне лікування, спрямоване на стабілізацію роботи ЦНС.

Раніше ми розповідали про чотири види ПТСР та що з ними робити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost