Догори
Дати відгук

Оселедець під шубою з желатином — незвичайний рецепт

Страва, яка за десятки років встигла змінити статус дефіцитної на доступну.

2 хв на прочитання08 Квітня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Який святковий стіл без оселедця під шубою! Страва, яка за десятки років встигла змінити статус дефіцитної на доступну. Як же зробити її оригінального, щоби здивувати гостей? Можна приготувати оселедець під шубою з желатином — ніхто не залишиться байдужим до вашої гастрономічної новинки.

Інгредієнти:

оселедець маринований — 1 шт.;

яйця курячі — 3 шт.;

картопля — 2 шт.;

буряки червоні — 2 шт.;

морква — 1 шт.;

цибуля — 1 шт.;

кріп — пучок;

желатин — 20 г (1 пакетик);

майонез — до смаку;

перець чорний мелений — до смаку.

Приготування.

Курячі яйця відварити, охолодити, почистити й порізати невеликими шматочками.

Червоний буряк, моркву та картоплю помити, відварити до готовності, охолодити, почистити й натерти на крупній тертці.

Цибулю почистити, помити та дрібно порізати. Можна використовувати зелену цибулю замість ріпчастої.

Кріп помити, просушити від вологи й подрібнити.

Оселедець почистити від шкірки та кісточок, філе порізати невеликими кубиками.

Желатин залити теплою водою й залишити на 20 хвилин для набухання, поставити на вогонь, добре нагріти, постійно помішуючи, щоб розчинився, але не дати закипіти. Додати до розчиненого желатину майонез і добре перемішати.

В глибоку форму викласти всі інгредієнти шарами в довільному порядку (але враховуючи, що після застигання страва перевертається догори дном), кожен шар щедро змастити майонезом із желатином і за бажанням посипати кропом і меленим чорним перцем. Діяти треба швидко, бо майонезно-желатиновий соус швидко застигає.

Поставити форму в холодильник на ніч.

Перед подачею на стіл дістати з форми страву і порізати на шматочки.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро