- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пісний майонез у домашніх умовах — легкий рецепт
Пісний майонез у домашніх умовах — легкий рецепт
Найкраще готувати соус невеликими порціями та зберігати не більше 1-2 днів
Смачний пісний майонез можна приготувати у домашніх умовах. Зі зазначеної кількості продуктів має вийти приблизно 400-450 г соусу.
Інгредієнти:
борошно пшеничне — 80 г;
вода — 375 мл;
олія — 60 мл (4 ст. ложки);
лимон (для соку) — 1 шт. (1-2 ст. ложки соку);
гірчиця — 1-2 ст. ложки (20-40 г);
сіль — 1 ч. ложка без гірки;
цукор — 1 ч. ложка без гірки.
Приготування.
Просіяти борошно в сотейник або невелику каструлю.
Влити 100-150 мл холодної води та ретельно перемішати віничком, аби борошно повністю розчинилося.
Додати воду, що залишилася.
Поставити на середнє нагрівання і, помішуючи, довести суміш до кипіння.
Потім зменшити вогонь до мінімуму і, продовжуючи помішувати, варити приблизно 30-60 секунд, поки суміш трохи загусне. Отриману суміш охолодити до кімнатної температури. У міру охолодження суміш ще трохи загусне. Можна варити приблизно 1 хвилину для отримання густішої заварної основи і, як наслідок, густого майонезу або 20-30 секунд, якщо необхідно, щоб консистенція вийшла більш рідкою та плинною.
Потім зняти з вогню та залишити остуджуватися.
З лимона вичавити сік. Для початку знадобиться 1/2-1 ст. ложка лимонного соку.
У чаші блендера з'єднати сіль, цукор, олію, 1/2-1 ст. ложку лимонного соку та 1/2-1 ст. ложку гірчиці.
Збити на високій швидкості приблизно 30-60 секунд до однорідності.
Частинами, по 1-2 ст. ложки, щоразу збиваючи по кілька секунд, вмішати борошняну заварку, поки соус не загусне до бажаної консистенції.
Покуштувавши готовий соус, за потреби додати на свій смак ще гірчиці, соку лимона чи солі.
Пісний майонез у домашніх умовах готовий.
Зберігайте соус у холодильнику у герметичній посудині та використовуйте за потребою. Найкраще готувати соус невеликими порціями та зберігати не більше 1-2 днів, але насправді й через 3-4 дні соус не змінює своїх смакових характеристик.
Також ми розповідали про кутю — як приготувати, щоби сподобалось усім.