Догори
Дати відгук

Пісний майонез у домашніх умовах — легкий рецепт

Найкраще готувати соус невеликими порціями та зберігати не більше 1-2 днів

2 хв на прочитання06 Січня 2023, 13:06
Поділитись:

Смачний пісний майонез можна приготувати у домашніх умовах. Зі зазначеної кількості продуктів має вийти приблизно 400-450 г соусу.

Інгредієнти:

борошно пшеничне — 80 г;

вода — 375 мл;

олія — 60 мл (4 ст. ложки);

лимон (для соку) — 1 шт. (1-2 ст. ложки соку);

гірчиця — 1-2 ст. ложки (20-40 г);

сіль — 1 ч. ложка без гірки;

цукор — 1 ч. ложка без гірки.

Приготування.

Просіяти борошно в сотейник або невелику каструлю.

Влити 100-150 мл холодної води та ретельно перемішати віничком, аби борошно повністю розчинилося.

Додати воду, що залишилася.

Поставити на середнє нагрівання і, помішуючи, довести суміш до кипіння.

Потім зменшити вогонь до мінімуму і, продовжуючи помішувати, варити приблизно 30-60 секунд, поки суміш трохи загусне. Отриману суміш охолодити до кімнатної температури. У міру охолодження суміш ще трохи загусне. Можна варити приблизно 1 хвилину для отримання густішої заварної основи і, як наслідок, густого майонезу або 20-30 секунд, якщо необхідно, щоб консистенція вийшла більш рідкою та плинною.

Потім зняти з вогню та залишити остуджуватися.

З лимона вичавити сік. Для початку знадобиться 1/2-1 ст. ложка лимонного соку.

У чаші блендера з'єднати сіль, цукор, олію, 1/2-1 ст. ложку лимонного соку та 1/2-1 ст. ложку гірчиці.

Збити на високій швидкості приблизно 30-60 секунд до однорідності.

Частинами, по 1-2 ст. ложки, щоразу збиваючи по кілька секунд, вмішати борошняну заварку, поки соус не загусне до бажаної консистенції.

Покуштувавши готовий соус, за потреби додати на свій смак ще гірчиці, соку лимона чи солі.

Пісний майонез у домашніх умовах готовий.

Зберігайте соус у холодильнику у герметичній посудині та використовуйте за потребою. Найкраще готувати соус невеликими порціями та зберігати не більше 1-2 днів, але насправді й через 3-4 дні соус не змінює своїх смакових характеристик.

Також ми розповідали про кутю — як приготувати, щоби сподобалось усім.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: Україна й Азербайджан підписали Меморандум про співпрацю у питаннях захисту довкілля / Міндовкілля
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
1 хв на прочитання2 години тому
Каспійський тюлень. Зображення згенеровано ШІ
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
1 хв на прочитання3 години тому
ФОТО: ілюстративне / club4paws.ua
День гуманного суспільства: що передбачає ініціатива?
4 хв на прочитання4 години тому
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитання4 години тому
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання5 годин тому
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання7 годин тому
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання8 годин тому