- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Оладки на кефірі із зеленою цибулею та твердим сиром: швидкий рецепт
Оладки на кефірі із зеленою цибулею та твердим сиром: швидкий рецепт
Готові оладки можна подавати навіть без сметани чи майонезу.
Такі оладки готуються дуже просто.
Інгредієнти:
яйця — 2 шт.;
сіль — дрібка;
кефір — 1 склянка;
лимонна кислота — 1/3 чайної ложки;
сода — 1 чайна ложка;
зелена цибуля — пучок;
сир «Російський» — 100 г;
олія соняшникова — 2 столові ложки;
борошно — 1,5 склянки.
Приготування.
Яйця, сіль та кефір добре перемішати.
Потім додати соду та погасити лимонною кислотою. Добре перемішати. Залишити на 2-3 хвилини.
Поки тісто настоюється, нарізати зелену цибулю і натерти сир на великій тертці. Потім додати в тісто. Перемішати.
Потім почати поступово всипати борошно і вливати олію. Тісто має вийти густим.
На розігрітій сковороді з олією випікати оладки приблизно по 1 хвилині з кожного боку. Потім оладки необхідно перекласти на паперовий рушник, щоб зійшла зайва олія.
Готові оладки подавати або зі сметаною чи майонезом, або просто самостійно.
Ми вже ділились ідеєю для незвичного сніданку — сирники з тертою морквою.
Також ми наводили рецепт «нутелли» зі слив.