Догори
Дати відгук

Німецький медик назвав основні симптоми небезпечних стрибків тиску

Крім того, він розповів, з якого віку потрібно починати вимірювати тиск щодня.

1 хв на прочитання11 Січня 2021, 13:28
Поділитись:

Підвищений артеріальний тиск може довго не проявлятися помітними симптомами, а якщо вони й виникають, то часто виявляються неспецифічними. Про це розповів директор Cлужби швидкої допомоги у Франкфурті-на-Майні, що в Німеччині, професор медицини Лео Латаш.

Згідно з рекомендаціями Німецької ліги гіпертонії, підвищеним та тим, що вимагає лікування є артеріальний тиск (АТ) 140 на 90 мм рт. ст. і вище. Дані показники АТ асоціюються з ушкодженнями серця і нирок та інсультом.

За словами професора, гіпертонія рідко розвивається раніше другої половини життя. Також медик зазначив, що досить часто підвищеним тиском у зрілому віці починають страждати люди, що в молодості були схильні до низького АТ, тобто, гіпотонії. Ця особливість ускладнює діагностику проблеми, оскільки людям здається неможливою така трансформація з тиском.

Крім того, підвищений артеріальний тиск є поширеною проблемою жінок, які вступають у менопаузу. До клімаксу жіночий організм краще забезпечується статевим гормоном естрогеном, який сприяє зниженню кров'яного тиску. 

Які симптоми підвищеного артеріального тиску? Професор Лео Латаш порекомендував звертати увагу на такі стани:

- ранкові головні болі й особливо напади запаморочення,

- загальне нездужання,

- порушення зору,

- порушення сну,

- часті перепади настрою,

- відчуття, характерні для низького кров'яного тиску, тобто слабкість та нудота.

Але найефективнішим способом визначити проблеми тиску є його періодичне вимірювання, підкреслює вчений. Регулярно вимірювати артеріальний тиск він рекомендує, починаючи з 40 років. 

Раніше ми розповідали, які соки допоможуть подолати закреп.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.