Догори
Дати відгук

Названо небезпечні кімнатні рослини: спричиняють дерматит, діарею і навіть удушення

Не всі квіти або рослини безпечні для здоров'я людей і тварин.

2 хв на прочитання30 Грудня 2023, 10:26
Названо небезпечні кімнатні рослини Названо небезпечні кімнатні рослини
Поділитись:

Перед тим, як подарувати друзям чергову квітку, переконайтеся, що в ній відсутні шкідливі речовини. Особливо важливо зробити це, якщо в обдаровуваної людини є діти та домашні тварини, які через незнання можуть скуштувати на смак незвичайну рослину.

Наприклад, фікус провокує дерматит, аглаонема - діарею, а сік еуфорбії здатний призвести до опіку, сліпоти та задухи. 

Фахівчиня зазначила, що найотруйнішими вважаються рицин та олеандр, адже в їхньому складі містяться смертельно небезпечні речовини, які вони виділяють як захисний захід від комах.

Попадання навіть дрібної частини всередину організму може призвести до сильного отруєння, серцевої недостатності або відмови нирок. При контакті зі шкірою нерідкі алергічні реакції, свербіж і почервоніння.

Остерігатися варто навіть летких речовин у таких рослинах. Через них люди нерідко страждають на хронічну заборгованість носа, хропіння, запаморочення і відчувають нудоту.

Тому рослини з яскравими запахами краще тримати в кімнаті, яка постійно провітрюється

Кандидатка біологічних наук наголосила, що шкідливими є не лише листя, а й квіти, сік та колючки. Буквально весь організм рослини може бути просякнутий отрутою, а її концентрація залежить від ділянки, яку вона найсильніше хоче захистити від шкідників.

Азалія належить до одного з них, зазначила вона.

І квіти, і листки азалії містять речовини – глікозиди. Отруєння ними здатне вплинути на серцевий ритм та навіть спричинити смерть

Подібні речовини містяться і в конваліях, тож у людини та тварини можуть виникнути проблеми із серцевим ритмом, але одним із найотруйніших вважають плющ. Біолог стверджує, що летальний випадок від необережного поводження з ним цілком можливий.

До категорії не найбільш доброзичливих рослин потрапив і фікус. Його сік викликає подразнення шкіри та навіть опік, тож під час догляду за ним слід надягати гумові рукавички.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.