Догори
Дати відгук

Напій для підвищення імунітету: рецепт компоту з кизилу на зиму

Він добре зміцнює імунітет.

2 хв на прочитання11 Жовтня 2022, 17:40
Поділитись:

Зазвичай, для приготування компотів обирають кілька продуктів, щоб отримати насичений смак та колір. Але, коли йдеться про кизил, то в цьому немає потреби. Напій з однієї ягоди виходить смачним, терпкувато-солодким та має густий оксамитовий колір. Радимо готувати його, щоб зберігати в холодильнику або заготовити на зиму.  

ЯКІ ЯГОДИ КИЗИЛУ ВИБРАТИ ТА ЯК ЇХ ОБРОБИТИ

Для приготування компоту знадобляться спілі, але не переспілі ягоди. Якщо вони будуть дуже м’якими, то швидко розваряться та перетворяться на кашу. В такому випадку компот буде мутним і з часточками ягід, а нам це не потрібно.

Перед приготуванням компоту кизил необхідно перебрати та прибрати всі гнилі ягоди. Потім із кожної відірвати зелений хвостик, перекласти в друшляк та промити під водою. Кісточки із кизилу не треба витягати, та й зробити це зі свіжої ягоди буде дуже важко. Якщо у вас є заморожений кизил, використовуйте його, навіть заздалегідь не розморожуючи.

ІНГРЕДІЄНТИ

На 3-літрову банку: 

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Промийте в друшляку 500 г кизилу та обірвіть хвостики. Поставте стерилізуватися 3-літрову банку та кришку зручним для вас способом. Ми це зробили за допомогою пароварки: поставили банку догори дном та поклали кришку, увімкнули пароварку та стерилізували 15 хвилин.

 КРОК 2

В каструлі закип’ятіть 2,5 л води. У киплячу воду всипте промиті ягоди, 250 г цукру та 1/3 ч. л. лимонної кислоти. Коли повторно закипить, зменште вогонь та дайте покипіти ще 5-7 хвилин. Кількість цукру регулюйте до свого смаку. Наш напій вийшов в міру солодким.

 КРОК 3

Залийте готовий компот у стерилізовану 3-літрову банку.  

 КРОК 4

Тепер простерилізуйте банку з компотом. Візьміть велику каструлю, на дно установіть керамічну тарілку верх дном, на неї поставте банку з компотом та накрийте стерильною кришкою. Налийте у каструлю води, приблизно на 2/3 висоти банки. Увімкніть вогонь, а коли вода закипить, зменште його до середнього і дайте прокипіти 15 хвилин. 

 КРОК 5

Після цього закрийте щільно кришкою та залишіть напій у банці охолоджуватися за кімнатної температури. Після переставте в прохолодне місце та зберігайте продукт терміном до року. Якщо плануєте зберігати компот в холодильнику до двох тижнів, крок зі стерилізацією його в банці можете пропустити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
Промислове рибальство переходить у "цифру": Кабмін спростив процедуру декларування
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Вакцинація проти ВПЛ: чому однієї дози достатньо для пожиттєвого імунітету
2 хв на прочитання5 годин тому
ФОТО: ілюстративне
Кабмін дозволив передавати енергообладнання без аукціонів
1 хв на прочитання7 годин тому
Фото ілюстративне
Криза в небі Європи: нова система EES збільшила черги в аеропортах на 70%
2 хв на прочитання8 годин тому
Попередження про льодові явища: на українських річках починається замерзання
1 хв на прочитання10 годин тому
Трагедія на Нілі: в Єгипті зіткнулися два круїзні лайнери
1 хв на прочитання11 годин тому
Масований удар по енергетиці: Рівненщина, Тернопільщина та Хмельниччина — без світла
1 хв на прочитання12 годин тому
Україна отримала з Литви повний комплект обладнання для теплової електростанції
1 хв на прочитання13 годин тому