Догори
Дати відгук

Найсмачніше закусочне сало з часником та прянощами в банці

Один із найкращих рецептів сала гарячої обробки

2 хв на прочитання31 Жовтня 2022, 11:17
Поділитись:

Рецепт найпростіший, а спробувати та закушувати можна вже через 24 години! Сало виходить найніжнішим і буквально тане у роті. Чудова закуска на будь-який випадок та будь-який стіл!

Нам знадобиться на банку – 0,5л.:

  • грудинка – 400 г. (у мене 1,6 кг. на 4 банки)
  • часник – 3 зубчики
  • запашний перець – 8-10 шт.
  • лавровий лист – 2-3 шт.
  • суміш перців – 1 ч.л.
  • мелений коріандр – 1 ч.л.
  • сіль – 1 ст.л. без гірки

Покроковий рецепт приготування:

Сало чи грудинку нарізаємо на невеликі шматочки (я зазвичай використовую грудинку з мінімальною кількістю м’яса). Окремо змішуємо сіль, суміш перців та коріандр. Як слід обвалюємо в спеціях кожен шматочок.

Беремо чисті та сухі банки, у кожну закладаємо лавровий лист, запашний перець, пластини часнику та підготовлені шматочки сала. На півлітрову банку я роблю два шари. Шийку протираємо, щоб не залишилося ніяких спецій і прикриваємо кришками (саме прикриваємо, а не закриваємо щільно).

На дно каструлі стелем марлю або рушник, ставимо банки, заливаємо водою по “плечі”, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і кип’ятимо на повільному вогні рівно 45 хвилин (для півлітрової баночки). Потім дістаємо, закручуємо кришками, перевертаємо, залишаємо до повного остигання, а потім забираємо на добу в холодильник.

Через добу можна відкривати та пробувати! Банки з готовим продуктів зберігаємо в холодильнику не більше ніж 2 місяці. Хоча я впевнена, що стільки вони не простоять! А взагалі, чим довше воно “настоїться”, тим смачніше виходить! Відразу хочу зазначити, що сало виходить не варене, як хтось може подумати. Шматочки цілі та ніякого жиру в банках не плаває, це видно.

На мій погляд, це один із найкращих рецептів сала гарячої обробки! До перших страв, відвареної картоплі або просто на хліб з зеленою цибулькою доповнення шикарне! І на смак не інакше як смачно! Пряне сало з ароматом спецій та часнику, просто супер! Наполегливо рекомендую спробувати, і ні скільки не сумніваюся, що вам сподобається!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.