Догори
Дати відгук

На Вінниччині фермер робить козячий сир який сприяє підвищенню імунітету

Сир з козячого молока сприяє підвищенню імунітету

2 хв на прочитання31 Жовтня 2020, 11:31
Поділитись:

На Вінниччині жоден молокозавод не виготовляє сир з козячого молока. Не дивно, що цей продукт у дефіциті. Саме тому за діло взявся переселенець з Криму Дмитро Устиненко. А почалося всі з пари кіз у господарстві батьків дружини.  

"Я об’їздив у Вінниці всі ринки, — каже Дмитро Устиненко.Козячого сиру дуже мало. Майже весь привозний. Одні доставляють з Чернівецької області, інші — із Західної України. Тільки двоє продавців сказали, що вони місцеві, роблять сир самі, а не перепродують. Але на продаж у них, як мовиться, на один зуб".

Устиненко, як пише golos, опрацював багато інформації про козівництво, користь для людини козячого молока і продуктів з нього. Говорить, що молоко від кози засвоюється на 95 відсотків, коров’яче — лише на 30.

"Козяче не викликає жодних алергічних реакцій, чого не скажеш про коров’яче. У Німеччині у дитячих садках дітям дають раз на тиждень козяче м’ясо. Частину продуктів дитячого харчування роблять на основі козячого молока. У Франції козячого сиру споживають не менше, ніж з коров’ячого молока", — каже фермер.

Устиненко також зазначає, що вчені дослідили, що козячий сир схожий з антибіотиком. У ньому містяться корисні бактерії, що перешкоджають розвитку патогенних мікроорганізмів у кишківнику. Так досягається антибактеріальний ефект. Сир з козячого молока сприяє підвищенню імунітету, поліпшує травлення, прискорює обмін речовин в організмі, нормалізує артеріальний тиск. У ньому багато кальцію, а це робить міцнішою кісткову систему. І це ще не всі переваги такого продукту харчування.

Починав з м’якого сиру. Робив для їхньої родини. Коли заходили в гості сусіди — пригощав їх. Саме вони зробили рекламу його виробу. Почали замовляли сир. Про фермера, який робить смачні сири, інформація розлетілася у містечку.

Через «сарафанне радіо» у Дмитра з’явилися замовники на продукцію. Нині має кіоск на ринку та 30 кіз. Його продукцію продають також в одному з вінницьких магазинів.

Крім м’яких, є ще й тверді сири. Взятися за їх виготовлення змусила ситуація з коронавірусом, адже тверді довше зберігаються. Такий продукт може почекати з реалізацією.

Відомо, у Сарнах виріс гарбуз-гігант: окружність понад два метри. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
У США чоловік поскаржився лікарям на мігрень — причиною головного болю виявились яйця солітера в мозку
2 хв на прочитання12 хвилин тому
Лісовий сектор Екопроєкт Німеччина та Україна
Україна та Німеччина розпочинають розробку нового екологічного проєкту для лісового сектору
2 хв на прочитаннягодина тому
Понад 80 % збитків, завданих екстремальними погодними умовами в Азії, були спричинені повенями і штормами, згідно зі звітом ООН. Фото: Husnain Ali/AFP/Getty Images
Азія найбільше постраждала від екстремальних погодних умов у 2023 році
2 хв на прочитаннягодина тому
Поганий холестерин Корисні овочі Харчування
5 овочів, які знижують рівень поганого холестерину
2 хв на прочитання2 години тому
МОЗ винесло на громадське обговорення проект порядку надання послуг з амбулаторного лікування туберкульозу на первинці
2 хв на прочитання3 години тому
50 тисяч гривень за оформлення інвалідності: на Львівщині викрили групу медиків, які заробляли на документах
1 хв на прочитання4 години тому
Посадіть реальне дерево онлайн: екс-політв'язень із Білорусі запустив незвичайний додаток для порятунку планети
4 хв на прочитання4 години тому
Екоактивістам, які у центрі Берліна облили Бранденбурзькі ворота фарбою, дали умовний термін
2 хв на прочитання6 годин тому