- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- На сніданок і для гостей: рецепт українських сирників з ягодами
На сніданок і для гостей: рецепт українських сирників з ягодами
Журналістка та фуд-блогерка Єлизавета Крижановська поділилася рецептом смачного українського сніданку, пише НВ Live
Нещодавно кулінарка вперше представляла українську кухню на одній з найбільших фахових виставок у світі - Нюрнберзькій BioFach Messe Nürnberg про еко- та біопродукцію. За три дні Єлизавета Крижановська приготувала близько 400 порцій борщу, пару десятків літрів киселю та чимало сирників із ягодами.
«У мене і тут є свої «секретики». По-перше, я (і ті, хто їсть мої сирники) люблю використовувати зернистий сир і не перетирати його через сито, щоб у тісті відчувалась текстура шматочків сиру. По-друге, я додаю до тіста трохи розпушувача (1 пакетик розпушувача замінюється ⅔ ч. л. соди змішаної з ⅓ ч.л. лимонної кислоти). Так вони стають набагато ніжнішими і пухкішими. А при смаженні до олії обов’язково додаю вершкове масла для смаку (хоча все це можна замінити на смалець, так ви менше використаєте жиру, а скоринка буде хрусткішою;))», — написала Єлизавета Крижановська.
Рецепт сирників із ягодами
Інгредієнти:
- 400 г сиру
- 1 яйце
- приблизно 1−1,5 склянки борошна + 2−3 ст.л. на підсипку
- 6−8 г ванільного цукру або ванілі
- розпушувач для тіста (½ пакетику)
- 1,5 ст.л. цукру
- дрібка солі
- 1 склянка ягід (свіжих або заморожених), присипаних цукром (1−2 ст. л.), дати стекти соку (сік можна потім приварити для соусу, як густий кисіль, з чайною ложкою крохмалю, розведеного у воді)
- 1 ст.л. крохмалю — присипати ягоди, щоб не «текли» у начинці
Приготувати:
- Змішайте інгредієнти для сирників до однорідності. Щоб було зручно формувати сирники і не забити тісто борошном, можна набрати у невелику мисочку/тарілочку води, вмочати в неї столову ложку і набирати нею тісто.
- Наберіть тісто, розпластайте, як пиріжечок, насипте трохи ягід і зліпіть, надаючи форму сирника.
- Обсмажуйте сирники на суміші олії та вершкового масла до золотистої скоринки.
- Подавати можна зі сметаною, соусом з увареного ягідного соку, листочками м’яти або меліси. За бажанням притрусіть цукровою пудрою.
Смачного!