Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • На Хмельниччині священик будує дзвіницю на території заповідника (ФОТО)

На Хмельниччині священик будує дзвіницю на території заповідника (ФОТО)

Уже вирили котлован та уклали бетонні блоки.

2 хв на прочитання06 Грудня 2021, 13:45
Фото: ДЕІ Фото: ДЕІ
Поділитись:

У смт Летичів Хмельницького району незаконно проводяться будівельні роботи на території ботанічної пам’ятки природи місцевого значення — Летичівського парку. Таке повідомлення надійшло на телефон «гарячої лінії» Держекоінспекції у Хмельницькій області, повідомляє пресслужба ДЕІ.

Фото: ДЕІ

Повідомляється, що небайдужий громадянин, що проживає у смт Летичів, також повідомив що священик місцевої церкви, на замовлення якого вже вирито котлован та укладено бетонні блоки та плити, стверджує що має всі дозвільні документи.

Під час обстеження парку спеціалісти Держекоінспекції встановили факт капітального будівництва на території заповідного об’єкту. Перевіркою встановлено, що дозвіл на будівництво (дзвіниці) видав виконавчий комітет Летичівської селищної ради місцевій релігійній організації, порушуючи тим самим статті 9 та 91 Закону України «Про природно-заповідний фонд України». Разом із тим, згідно з пунктом «б» статті 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет має контролювати додержання земельного та природоохоронного законодавства, використання й охорону земель, природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення, відтворення лісів.

«Тому, Держекоінспекція звернулась до Летичівської селищної ради з вимогою про приведення у відповідність свого незаконно виданого рішення. Водночас, у порядку статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України, матеріали направлено до Хмельницької обласної прокуратури для реагування», — ідеться у повідомленні.

Довідково: Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення «Летичівський» заповіданий рішенням 4-ї сесії обласної ради № 13 від 16.12.1998 року. Тут зростають типові для Поділля породи дерев віком приблизно 100 років і він використовується в естетично-культурних цілях. На території парку заборонено проведення такої господарської діяльності, яка може принести шкоду природним об’єктам або природним комплексам, що взяті під охорону.

Нагадаємо, що на Черкащині створили заказник на 18 га для червонокнижної квітки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко