«Ми щодня споживаємо антибіотики, навіть не підозрюючи про це»: лікар розповів, як захистити організм від небажаних препаратів
При варінні антибіотики частково руйнуються, але частина з них усе ж таки потрапляє в бульйон.
Ми щодня споживаємо антибіотики, навіть не підозрюючи про це, говорить лікар-терапевт Віталій Соткін.
«Усі домашні тварини, включаючи курок, схильні до захворювань. Кури частіше за інших тварин хворіють, тому для їх лікування чи профілактики захворювань часто використовують антибіотики. Незважаючи на те, що лікування курей антибіотиками законне, після того, як тварина була лікована, повинен минути певний період часу, щоб антибіотики повністю вийшли з організму птиці. Однак деякі виробники не чекають, а відправляють курок на забій до закінчення цього періоду», — застерігає лікар.
Щоб якось захистити свій організм від небажаних препаратів, він рекомендує варити курку, а не смажити. При варінні антибіотики частково руйнуються, але частина з них усе ж таки потрапляє в бульйон. Тому необхідно злити бульйон і залити курку свіжою водою.
Тимчасом названо три прості способи прибрати антибіотики з птиці, риби чи м'яса.