Догори
Дати відгук

Названо три прості способи прибрати антибіотики з птиці, риби чи м'яса

Не поспішайте відразу готувати м'ясо після купівлі чи розморожування.

1 хв на прочитання07 Травня 2023, 00:38
Поділитись:

Не варто відразу готувати м'ясо, рибу чи птицю після купівлі чи розморожування, розповідає «Лікар у кишені».

Попередньо замочіть м'ясо або птицю, рибу у воді, звичайній або мінеральній, і витримайте близько години. Можна додати у воду трохи солі або лимонного соку, це допоможе «витягнути» з м'яса небезпечні сполуки.

Також варто готувати на вторинному бульйоні, а перший зливати: під час варіння м'яса або птиці, риби, багато чужорідних речовин ідуть у воду. Після закипання варто проварити м'ясо не більше 10-15 хвилин, злити бульйон, потім додати чисту воду і готувати вже як зазвичай.

Краще прибрати з тушки плівки, шкіру і жир: вони накопичують найбільше шкідливих речовин.

Принагідно нагадаємо, що антибіотики шкодять психіці — дослідження.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
На якій відстані дивитися телевізор, щоб зберегти здоров’я очей
На якій відстані дивитися телевізор, щоб зберегти здоров’я очей
3 хв на прочитанняхвилину тому
Гороскоп на 17 жовтня 2025 року
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на п'ятницю, 17 жовтня 2025 року
3 хв на прочитання3 години тому
Фото ілюстративне
"Укренерго" очікує, що аварійні відключення триватимуть ще тиждень, а в деяких регіонах — довше
1 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
Суд зобов'язав «Ліси України» сплатити понад 10 млн грн за незаконну вирубку ялин на Закарпатті
1 хв на прочитання6 годин тому
Екологічні збитки заповідного фонду Херсонщини перевищили 782 мільярди
1 хв на прочитання7 годин тому
Алергія — не вирок, а виклик: чому важливо знати більше про невидиму епідемію
3 хв на прочитання8 годин тому
Сьогодні у медичній сфері святкують дні реанімації серця, анестезіолога та хребта
2 хв на прочитання10 годин тому
Під Одесою стався масштабний зсув ґрунту: у небезпеці десятки будинків (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора