Догори
Дати відгук

Названо три прості способи прибрати антибіотики з птиці, риби чи м'яса

Не поспішайте відразу готувати м'ясо після купівлі чи розморожування.

1 хв на прочитання07 Травня 2023, 00:38
Поділитись:

Не варто відразу готувати м'ясо, рибу чи птицю після купівлі чи розморожування, розповідає «Лікар у кишені».

Попередньо замочіть м'ясо або птицю, рибу у воді, звичайній або мінеральній, і витримайте близько години. Можна додати у воду трохи солі або лимонного соку, це допоможе «витягнути» з м'яса небезпечні сполуки.

Також варто готувати на вторинному бульйоні, а перший зливати: під час варіння м'яса або птиці, риби, багато чужорідних речовин ідуть у воду. Після закипання варто проварити м'ясо не більше 10-15 хвилин, злити бульйон, потім додати чисту воду і готувати вже як зазвичай.

Краще прибрати з тушки плівки, шкіру і жир: вони накопичують найбільше шкідливих речовин.

Принагідно нагадаємо, що антибіотики шкодять психіці — дослідження.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне / teren.in.ua
Здоров’я ґрунту: експерт назвав головний критерій збору врожаю картоплі
1 хв на прочитання4 години тому
Аграрії Півдня готуються до вступу в ЄС: чого очікувати від переговорів з Єврокомісією
Україна готується до переговорів з ЄС: аграрії Півдня озвучили свої пріоритети
2 хв на прочитання9 годин тому
Мінекономіки готується до скринінгу ЄС щодо сільського господарства
Мінекономіки готується до скринінгу ЄС щодо сільського господарства
1 хв на прочитанняВчора
Фото: guinnessworldrecords
Жінка потрапила до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу колекцію підставок для яєць
1 хв на прочитання24 Серпня 2025
Інвазивні равлики в Австралії виробили стійкість до пестицидів
1 хв на прочитання24 Серпня 2025
Уряд прискорить реформу зрошення для ефективної роботи аграріїв
1 хв на прочитання24 Серпня 2025
ДБР викрило колишнє керівництво Держгеокадастру на розкраданні понад 500 га державних земель
1 хв на прочитання23 Серпня 2025
Україна стала повноправним членом Генеральної комісії з рибальства в Середземномор’ї
1 хв на прочитання22 Серпня 2025