Догори
Дати відгук

Названо три прості способи прибрати антибіотики з птиці, риби чи м'яса

Не поспішайте відразу готувати м'ясо після купівлі чи розморожування.

1 хв на прочитання07 Травня 2023, 00:38
Поділитись:

Не варто відразу готувати м'ясо, рибу чи птицю після купівлі чи розморожування, розповідає «Лікар у кишені».

Попередньо замочіть м'ясо або птицю, рибу у воді, звичайній або мінеральній, і витримайте близько години. Можна додати у воду трохи солі або лимонного соку, це допоможе «витягнути» з м'яса небезпечні сполуки.

Також варто готувати на вторинному бульйоні, а перший зливати: під час варіння м'яса або птиці, риби, багато чужорідних речовин ідуть у воду. Після закипання варто проварити м'ясо не більше 10-15 хвилин, злити бульйон, потім додати чисту воду і готувати вже як зазвичай.

Краще прибрати з тушки плівки, шкіру і жир: вони накопичують найбільше шкідливих речовин.

Принагідно нагадаємо, що антибіотики шкодять психіці — дослідження.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро