- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Виноград «Оливка»: оригінальна заготівля на зиму
Виноград «Оливка»: оригінальна заготівля на зиму
Через тиждень у вас буде чудова закуска.
Заготовлюючи консервацію, я завжди прагну знайти найкращі рецепти. Не так давно зробила смачну закуску з оливок.
А тиждень тому вирішила приготувати незвичайний маринований виноград на зиму . Вже встигла продегустувати. Баночка спорожніла за годину.
Зовні і за смаком виноград в пряному маринаді дуже схожий на оливки. Його можна подавати на святковий стіл у вигляді закуски або використовувати для створення канапе і бутербродів. Вибирайте великі сорти, бажано без кісточок. Можна також зробити асорті з кольорового винограду. Буде гарно!
Інгредієнти
- Виноград білий:1 кг
- Оцет:100 мл
- Вода:800 мл
- Цукор:200 г
- Кориця:05 ч. Л.
- Сіль:50 г
- Чорний перець (горошком):5 штук.
- Перець духмяний:3 шт.
- Гвоздика:5 штук.
- Лавровий лист:1 ш
Як приготувати Маринований виноград на зиму - Це Смак
- Зніміть виноград з гілки і промийте. Заповніть ягодами невеликі баночки, вимиті з содою.
- Для розсолу змішайте всі інгредієнти і доведіть до кипіння. Дайте покипіти 2 хвилини і зніміть з вогню.
- Вставте в кожну баночку по столовій ложці. Це допоможе захистити банку від різкого перепаду температур. Залийте виноград маринадом.
- Вийміть ложки і закрийте банки кришками. Після того, як закрутка охолоне, заховайте її в холодильник на 5-7 днів.
Через тиждень у вас буде чудова закуска. Вона чудово поєднується з м'ясними і овочевими стравами. Оливки з винограду з задоволенням їдять навіть діти. А заготівля простоїть до зими, якщо її не з'їдять раніше.