Догори
Дати відгук

Мариновані зелені помідори «Пекельні» — закуска для справжніх поціновувачів гострого смаку

Сподобаються тим, хто любить трохи «вогню» у своєму меню.

1 хв на прочитання19 Жовтня 2024, 19:29
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Поділитись:

Мариновані зелені помідори «Пекельні» — це закуска для справжніх поціновувачів гострого смаку. Легко приготувати й неможливо забути — ці помідори точно сподобаються тим, хто любить трохи «вогню» у своєму меню.

Інгредієнти (нa дві 3-літрові банки):

помідори зелені — 3,2-3,5 кг.;

гіркий гострий перець — 2-3 шт.;

петрушка — 1 пучок;

кріп — 1 пучок;

часник — 1 головка;

перець чорний горошком — 10 шт.;

перець духмяний горошком — 10 шт.;

вода — 2,5 л;

сіль — 2,5 ст.л.;

цукор — 10 ст.л.;

оцет 9 % — 300 мл.

Приготування.

Помідори перебрати, помити, розрізати на 4 частини кожен.

Перець очистити від насіння та плодоніжок, дрібно покришити.

Зелень помити, покришити.

Часник пропустити через прес.

Змішати всі інгредієнти у великій мисці та залишити на 15 хвилин.

Приготувати гарячий маринад: у воду додати сіль і цукор та влити оцет, закип’ятити.

Викласти помідори в банки, ретельно утрамбовуючи. Залити банки гарячим маринадом і залишити на 15 хвилин.

Злити маринад у каструлю, довести до кипіння. Знову залити банки киплячим маринадом. Закрутити, перевернути, закутати, залишити до повного охолодження.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро