Манна каша багато в кого не належить до улюблених страв, проте вона може перетворитися на смачні «битки».
Інгредієнти:
молоко — 500 мл;
крупа манна — 160 г;
борошно — 2 ст. ложки;
яйце — 1 шт.;
олія — 40 мл;
ванілін — 2 дрібки;
цукор — 60 г;
сіль — 1 дрібка.
Приготування.
У каструлі закип'ятити молоко.
Безперервно помішуючи молоко віничком, тонким струмком всипати манну крупу. Варити кашу близько 3 хвилин до загустіння. Каша має вийти густою.
Готову кашу перекласти у миску і залишити остигати до теплого стану.
Потім у манну кашу вбити яйце, всипати цукор, ванілін і маленьку дрібку солі.
Перемішати до однорідності.
Змоченими у воді руками сформувати з манного «тіста» круглий товстенький коржик і обваляти його в борошні.
Таким чином сформувати й інші «биточки».
Розігріти сковороду з олією і викласти туди частину манних «биточків».
Обсмажити всі «битки» на невеликому вогні по 3 хвилини з кожного боку, до золотистої скоринки.
Манні «биточки» готові.
Також ми розповідали про манно-вівсяну кашу (з двох круп) — простий рецепт.
Окрім того, ми писали про запіканку з картоплею, перцем і сардельками (на сковороді).