Манні «биточки»: простий рецепт

1 хв на прочитання15 Жовтня 2022, 07:38

Ось що можна приготувати з манної каші.

Манна каша багато в кого не належить до улюблених страв, проте вона може перетворитися на смачні «битки».

Інгредієнти:

молоко — 500 мл;

крупа манна — 160 г;

борошно — 2 ст. ложки;

яйце — 1 шт.;

олія — ​​40 мл;

ванілін — 2 дрібки;

цукор — 60 г;

сіль — 1 дрібка.

Приготування.

У каструлі закип'ятити молоко.

Безперервно помішуючи молоко віничком, тонким струмком всипати манну крупу. Варити кашу близько 3 хвилин до загустіння. Каша має вийти густою.

Готову кашу перекласти у миску і залишити остигати до теплого стану.

Потім у манну кашу вбити яйце, всипати цукор, ванілін і маленьку дрібку солі.

Перемішати до однорідності.

Змоченими у воді руками сформувати з манного «тіста» круглий товстенький коржик і обваляти його в борошні.

Таким чином сформувати й інші «биточки».

Розігріти сковороду з олією і викласти туди частину манних «биточків».

Обсмажити всі «битки» на невеликому вогні по 3 хвилини з кожного боку, до золотистої скоринки.

Манні «биточки» готові.

Також ми розповідали про манно-вівсяну кашу (з двох круп) — простий рецепт.

Окрім того, ми писали про запіканку з картоплею, перцем і сардельками (на сковороді).

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: